Prenumerera och dela

snart nytt år

Publicerad 2011-12-29 22:15:04 i Allmänt


snart nytt år igen.. 2011 har gått i raket fart tycker jag, har knappt kännt av att det varit sommar, i sommaras så har det varit fullt upp med altanbygge och jobb, sen vips så var sommaren slut och jag var gravid IGEN! så jag längtar faktiskt riktigt mycket tills sommaren 2012 kommer då kan man njuta av våran nya familjemedlem och altanen. men antar att jag kommer ha fullt upp endå med två små småttingar hemma.

idag har jag varit på sjukhuset hela dagen kan man säga, kom hem strax efter 17 vrålhungrig men ingen mat eller bil hemma så jag tog mig inte ner på affären, hade ingen lust att gå ner efter varit på sjukhuset hela dagen. tänk att man är så beroende av en bil? nu i dags läget skulle jag aldrig klara mig utan körkort speciellt inte nu när vi ska ha en bebis till..

var inne på barn med julia och jag var på ultraljud, fick se bebisen igen och den här gången såg jag allt jätte tydligt. nu vill jag bara att den ska komma UT, jag står inte ut längre med min JÄTTE mage..

ne nu ska jag ta en glass sen läsa klart boken punkt, jätte bra bok om johan alander

en spark i ansiktet!

Publicerad 2011-12-28 21:51:36 i Allmänt

ursäkta men driver denna människa? förstår inte hur människan kan sitta och säga att gammla föräldrar är dåliga föräldrar? förälder är INGEN ÅLDER förälder är nått man är!! spelar ingen roll hur ung eller gammal man är tycker jag, huvdsaken man orkar ta ansvar över sitt barn och tänker till innan man bestämmer sig för att behålla, man ska ju trots allt vara mamma/pappa hela livet, och ett barn kräver mycket arbete.

nu kan det ju vara så att hon sitter och driver i denna video, men så fall tycker jag hon är extremt omogen!

vilken storm?

Publicerad 2011-12-28 15:42:55 i Allmänt

vilket jäkla oväder det har varit ute nu i dagarna, idag och igår var det skapligt, när vi låg på sjukhuset över natten vaknade jag säkert 10 gånger av att jag trodde att taket skulle flyga av och på vägen hem såg vi säkert över 40 träd som låg efter vägkanten. väl hemma så hade ena sidan av väggen på våran altan blåst bort? haha, och våra stolar och bord hade blåst till grannen och till soptunnan.

lillstumpan är lite bättre idag och det är skönt, men imorgon ska vi tillbaka till sjukhuset, jag hoppas vi får ett svar så man slipper gå runt och fundera.. tycker det är jätte jobbigt och gå runt och veta att något är fel men att man inte vet vad felet är.. sen imorgon eftermiddag ska vi även på ultraljud igen, spännande:)

nu ska jag väl ta och fixa till mig lite, ska upp på middag till pelle där linda och patrik är också. :)

hemma på permission

Publicerad 2011-12-26 21:13:21 i Allmänt

jahap.. då var man hemma på permission, igår var vi tvungen att åka in på akuten igen med julia och det slutade med att vi fick stanna kvar. just nu är vi hemma på permission och ska åka tillbaka på torsdag igen om inget annat händer, tycker det är sjukt att man vågar släppa hem en 1åring utan att veta vad som är fel, och man ser att hon bara blir sämre och sämre!

har städat ihop lite hemma och betalat räkningar.. nu ska jag sätta mig och gosa med julia, försöka få henne något att dricka..

julen över för iår

Publicerad 2011-12-24 22:58:47 i Bilder Julia

då var julen över för iår, hade en bra julafton fick mycket bra julklappar, julia fick så mycket julklappar så till slut vart hon så trött så jag fick öppna resten hehe lilltrollet, tror hon inte ens vet vad hälften av hennes julklappar är, men idag ska vi packa upp allt så hon får kolla på dom.

julia äter fortfarande ingenting, hon har inte ätigt riktigt sen en månad tillbaka, jag blir så himla orolig.. i fredags när vi var tungen att åka in på akuten så vart allt bara för mycket för mig.. jag vart jätte ledsen och sen vart det alldeles svart för ögonen.. men det har varit mycket nu, allt med julia, gravid, trött, ont i ryggen.. ja massa..

idag ska vi iaf åka till nettan och gunnar och fira julen med dom, :) ska röjja upp lite här hemma, slå in lite julklappar som julia ska få öppna hos sin farmor. nu ska vi äta frukost.


världens sötaste tjej!

God Jul

Publicerad 2011-12-24 12:35:02 i Allmänt

God jul, hoppas ni alla får en mysig dag:)

sluta spring

Publicerad 2011-12-22 23:22:59 i Allmänt


haha, ja coop personalen är rolig!

sitter och slår in dom sista julklapparna,men vart tvungen att ta en pause, puuh det är ju jobbigt!
ska försöka hålla mig vaken tills ante kommer hem, han skulle bara lasta upp sen fara hem,men mina ögon är på väg att gå i kors så vi får se!

var som sagt till stan idag, fick endå inte med mig allt jag skulle ha, så imorgon får jag handla dom sista klapparna på byn,men det går säkert bra:) tanken som räknas.

ne dax att fortsätta så jag får detta gjort..

-15

Publicerad 2011-12-22 08:40:22 i Allmänt

burr vad kallt det är ute! var nyss ut och skjussade ner sofie och viktor på skolan som skulle ta med julia idag, sofie hade pyssel och bak hela dagen så hon frågade om julia fick följa, så det kan ju vara kul:) när mamma slutar jobbet runt 10 så följer jag med henne till stan, tänkte handla dom sista julklapparna och kanske någon mat till jul.

igår var jag till tandläkaren och vart fattigare en tåget, på vägen till tandläkaren går bakrutan på bilen sönder, känns ju inte så jätte kul nu till jul och allt, sånt kan väl hända alla men känns inte så kul att betala en ny ruta nu efter alla räkningar och julklappar...

tänkte att jag ska försöka baka det sista nu ikväll, för imorgon ska vi fixa skinkan och klä julgranen, sen behövs det ju dammsugas en omgång till igen... tänk att det behövs alltid göras.. hum

ne nu ska jag äta frukost.


BM

Publicerad 2011-12-20 13:39:18 i Allmänt

har varit till BM idag på koll, allt såg bra ut! bebisen hade vänt på sig, fast de visste jag redan eftersom vi såg det på ultraljudet vi gjorde i stan, men eftersom jag har mer fostervatten så kanske den hade vänt sig endå, men det hade den inte. hjärtljuden låg på 155, likt som julia, så jag börjar tro att det kan vara en liten lillasyster där inne, men är inte helt säker för det, har trott att det varit en pojke enda tills nu ungefär.

spelar absolut ingen roll vad det är, men alltid kul att gissa lite:)

har precis dammsugit och torkat golven, så nu ska jag hämta lillaskrutten på dagis och sedan åka på affären, måste handla en julskinka, mumma. fick föresten tag på tunnbröd igår :) så nu kan man äta skinka och tunnbröd mumms!

slå in dom sista julklapparna skulle jag gjort, men kanske tar det imorgon istället? vi får se:)

tjohej

Too Fake

Publicerad 2011-12-20 09:16:13 i musik!

godnatt

Publicerad 2011-12-19 23:59:56 i Bilder


ungefär såhär död känner jag mig nu, men jag fick sån jäkla halsbränna så jag kan inte slappna av riktigt..

såhär slut var jag och ante efter har sovit i lastbilen en natt!

måndag

Publicerad 2011-12-19 09:21:01 i Allmänt

måndag igen.. 4e advent igår, tycker december månad har gått sjukt fort, tyckte nyss jag skrev 1a advent. vi tände aldrig 4e ljuset igår, men nu till frukost så har ante tänt alla ljusen!

får se vad som händer idag, jag ska försöka leta tunnbröd, är alltid ute sista minuten med det, är ju tråkigt om det inte finns hembakat bröd på jul, tycker inte om köpt tunnbröd man köper i affären så mycket.. dammsuga ska jag också göra och skura golven och lägga på en röd matta i köket..

sen håller jag på att leta ihjäl mig på mitt löshår jag har lyckas slarvat bort.. det är helt oanvänt och det stör mig, hade det varit gammalt hade det inte gjort någonting. är ju alltid kul att få lite tjockare hår, jag tappar sjukt mycke hår nu när jag är gravid.

igår kväll satt vi och gjorde julkort också, så idag får det inte glömmas att skickas..

ne nu fixa frulle!

om 10 år

Publicerad 2011-12-17 22:03:22 i Allmänt

satt precis och diskuterade med malin om " när 3e barnet kommer" och precis då loggade jag in på bloggen och hade fått en kommentar där de frågade om jag kommer skaffa mitt 3e barn lika tätt, och det kan jag säga på en gång, det kommer jag inte att göra, kanske om 10 år, och då är jag endå bara 30. om jag får ett 3e barn. men det vill jag nog om 10 år.

känns endå rätt skoj att vi får två "snabba barn" tänk vilken nytta julia och hennes syskon kommer att ha, vad  mycket kul dom kommer ha tillsammans, även om dom kommer bråka som alla syskon gör. dom kommer stå varandra väldigt nära, och skydda varandra, och hjälpa varandra.

imorse efter ante kommit hem från jobbet så åkte vi in till östersund och handlade det sista julklapparna, skönt, eller sista ska jag inte säga, vi har två kvar, men det är ju inte jul en haha.

nu ikväll har jag fått mycket gjort medans ante sover på soffan och julia är hos momma, jag har städat undan i köket, tvättat, rensat lådor i hallen och lagt ytterkläder där det ska va. burit ner kläder i källaren, städat julias rum,vikt all tvätt, även tvättat en maskin och börjat bygga pepparkakshuset, tänkte vänta tills imorgon och göra glasyen så julia få vara med.

och nu tänkte jag stänga ner datan och glo lite på tv,innan läggdax, jag är dö trött nu för tiden, och min rygg den ska vi inte prata om!!

3D

Publicerad 2011-12-16 11:30:55 i Allmänt



mini hjärtat.

på ett sätt tycker jag de ser lite läskigt ut, hehe.

fredag hela dan

Publicerad 2011-12-16 10:29:22 i Bilder Julia



vår lilla tärna, bättre bilder en så här fick vi inte på vår tjurhöna.

så fort man ropar, julia kolla hit, så kollar hon på tusen andra ställen istället för att kolla in i kameran.

dom hade lucia firande ute,så det är därför hon har mössa och overall på sig.

häftigt!

Publicerad 2011-12-15 17:02:34 i Allmänt

imorse efter jag lämnat julia på dagis så åkte jag och ante in till stan på sjukhuset, fick se våran lilla bebis igen:) vi fick till och med se i 3D skit häftigt! fick bilder gratis också, kanske lägger ut något sen, det var iaf häftigt att se i 3D! synd vi fick bilderna i svartvitt, hade velat haft dom som man såg på deras dator, då såg man hudfärg och allt så tydligt.

ska tillbaka om 2 veckor igen. men den mådde iaf bra och det är ju huvdsaken. nu har jag precis kommit hem med julia som varit hos sin mormor. ante är med pelle och joel och gör någonting, så funderar på att göra middag, men har ingen ork, klockan är ju rätt mycket.

åter kommer senare.

imorgon

Publicerad 2011-12-14 20:38:20 i Allmänt

imorgon jobbar jag inte, för imorgon ska vi åka in till stan och få se våran lilla skrutt igen=) jag hoppas allt ser bra ut även denna gång.

julia har varit super trött både igår kväll och ikväll, så idag sov hon redan åtta, så skönt att ha kvällarna för sig sälv, synd att ante lägger sig tidigt eftersom han jobbar förmiddag,för det är inte ofta man har tid tillsammans helt själva. vilket är tråkigt!

på jobbet går det bra, fick smörgåstårta idag, mumms jag älskar smörgåstårta. har fortfarande inte gjort någon egen, men det ska bli innom en kort framtid, jag vet bara inte vad man ska ha för fylling? någon som har ett bra recept?

nu ska jag fortsätta kika runt på lite bloggar, vill föresten ha fler bloggar att läsa, så tipsa om ni vet någon bra. men inte nån blogg med inga bilder alls!

tjohej

Johan alander

Publicerad 2011-12-13 21:11:19 i musik!

även kallad "sober" var här i hammarstrand idag på centrum och hade en föreläsning om sitt liv, alkoholen, vålden och drogorna och hur han tog sig ur det. hade jag vetat att allmänheten fick gå dit hade jag gjort det utan tvekan, han är ju grymt bra! jag tycker hans låtar är riktigt bra.



här är två av hans bästa låtar!

lucia

Publicerad 2011-12-13 12:21:21 i Allmänt

idag är det lucia, så nu sitter jag och väntar på ante att han ska komma hem, så vi kan göra oss klara för att sedan åka och kolla på alla sötnosar på dagis:)

får se om jag åker upp till kyrkan ikväll och kollar på lucia, brukar vara ganska mysigt, julia skulle tycka det var kul som sagt. har sovit som en kratta inatt, när ante klev upp 2 så kunnde jag inte somna om strax efter halv 4,hatar att ligga vaken, även julia låg vaken bra länge! så fort hon hörde ante, sa hon! pappa städa, men han städade inte han tog bara fram frukost. hehe

ne bäst man gör sig klar, klockan 2 ska vi vara på dagis.

snöig måndag

Publicerad 2011-12-12 12:56:41 i Allmänt

hallojs!

idag snöar det, var ute med julia för ett tag sedan, men hon gillar inte riktigt snö verkar det som hehe.
försökte få henne att åka pulka, men det gick hon inte på!

nu sover hon, får passa så hon inte sover för länge idag, igår klockan 23 hade lilla damen inte somnat, och jag som var så trött, men efter lite välling så sov hon till kvart över 8 i imorse.

idag måste jag försöka sy julias tomte klänning hon ska ha imorgon på lucia på dagis:) får se om dom lyckas få på henne den och tomte luva, mycket svårt att tro det!men då får det väl vara så då.

något glitter i håret är ingen mening det kommer åka av innan dom ens är ute, så någon lucia eller tärna blir hon inte.

få se om jag åker upp till kyrkan på kvällen, när vi var i stan i lördags så kom lucia och sjöng på domus, hon sa mera mera mera när dom slutade sjunga, så vore nog en ide att ta med henne dit. hon älskar ju musik:)



ajj ajj

Publicerad 2011-12-11 20:24:54 i Allmänt

hjälp! jag har skit ont i magen, precis som mensvärk, det värker och värker..  det är säkert förvärkar som man kan ha nån månad innan allt sätter igång på riktigt. jag gnäller för den här lilla "mensvärken" men jag vet precis vad som väntar mig, något mycke värre! att man kan gå igenom en sån smärta igen det förstår jag inte haha, men man får ut någonting alldeles underbart så allt är ju självlart värt allt:)


just nu sitter jag med julia i knät ock kollar i hennes mitt första år bok. har bakat apelsinknäck för ett tag sedan,mumms! nu ska jag gå och tvätta henne,sen blir det sängen för hennes del!

love

Publicerad 2011-12-11 17:17:39 i Allmänt


älskar dig.

någon?

Publicerad 2011-12-11 10:09:48 i Allmänt

som har haft en tryckande värk i vaderna när ni varit gravida? jag så sjukt ont i dom, och det har blivigt medans jag vart gravid. jag kan vakna på nätterna att det pulserar kraftigt i dom, mycket obehagligt.

iaf så sov julia till halv 10 idag, så skönt. men då har hon varit vaken säkert 20 gånger inatt, lilla hjärtat. nu ska vi äta frukost sen gå ut.

så trött så trött

Publicerad 2011-12-10 22:11:43 i Allmänt

jag känner mig helt slut i kroppen! är jätte jätte trött, jag sover allt smäre nu för tiden, visst är det nog så att graviditeten spökar, att det är de som gör att jag sover dåligt, även julia sov jätte dåligt inatt, hon kom in till mig runt ett, sen dess har jag inte sovit något bra alls. 

iaf så for vi in till östersund runt halv 10 imorse, handlade lite julklappar, skönt att ha några fixade! har ingen lust att stå dan före julafton och inte köpt en enda julklapp och får stressa ihjäl mig bland alla miljoner folk ute på stan.

ikväll var vi på middag hos nettan och gunnar, gott! så glad man slipper laga mat, jag hatar verkligen det, förut kunnde jag tycka det var kul, men absolut inte nu. så inte dumt att bli bjuden på middag, och oftast så äter vi borta på helgerna: ) hähä

jaja, så mycke annat finns det inte att säga, inte som jag vill dela mig iaf. hoppas ni haft en bra helg, imorgon är det redan 3e advent också, ska baka mig lite knäck då hade jag tänkt.

detta är vad jag gjort hittils idag;

Publicerad 2011-12-09 13:36:01 i Allmänt






detta är vad jag gjort och det satt fint i magen, hade ingen lust att bara vara hemma och inte göra någonting, så ringde sofie så hon fick följa som sällskap, julia ville såklart sitta i fönstret och kolla på bilarna, och vinka till folk

spyless

Publicerad 2011-12-09 09:20:55 i Allmänt

ursäkta ordet

men det är så jag känner mig just nu...

det snöar ute och det är ju kul det, passa på att gå ut med julia sen då kanske:)

josefin

Publicerad 2011-12-08 10:47:03 i Allmänt

ge mg receptet på din mintknäck:P så ska jag ge recept på apelsin knäck de är också as gott;)


god morgon, eller god förmiddag kanske man ska säga.. känner mig seg idag, har legat vaken inatt många timmar, segt! sen vaknade julia sju och då var det färdig sovet! gick ner och insåg att jag hade glömt julias välling hos mamma, och de enda hon äter är välling eftersom hon är dålig och inte äter speciellt mycket sen i lördags, så det var bara att klä på mig och julia, och ut i kylan och åka bort och hämta välling, sedan hem och satt på mora träsk sedan somnade jag till säkert 10 gånger i soffan, nu hade jag tänkt klä på mig och åka ner på affären och handla lite bakgrejer, ikväll kommer maria också:) skoj!

vilken dag alltså

Publicerad 2011-12-07 22:48:34 i Allmänt



ja den här dagen har inte varit som alla andra, idag är jag helt slut med andra ord.
jag är för det första jätte mycke mega trött efter har varit vaken sen halv 4 inatt.

sen så har de hänt andra saker som får en att tänka till extra mycket!
och till sist så fick vi åka akut till läkaren med julia, till en läkare jag inte alls tyckte var bra

sen finns det ju andra saker, men de tänker jag inte skriva i bloggen, så väldigt många har börjat läsa min blogg, vore ju kul om ni lämnade nån kommentar ibland.

jaja, annars då, har jobbat till halv fyra, sen hem och bara tagit hand om julia. som inte alls är så pigg.
i helgen har jag tänkt baka knäck, och lite andra godsaker, försöka mig på att göra ett pepparkakshu.

just nu ska jag försöka sova.
godnatt

ont

Publicerad 2011-12-06 14:36:17 i Allmänt

idag har jag haft ont i magen, precis som mensväk, och precis så hade jag med julia innan mina riktiga värkar kom, så jag har hoppats hela dagen att jag ska få jätte ont och att sedan vattnet ska gå haha, ja ibland kan man drömma, vet att det är ganska länge kvar, men vem vet.. man ska aldrig säga aldrig.

känner faktiskt fortfarade av att jag har ont och att det srålar ut mot ryggen.. men som sagt , det är nog bara små förvärkar.

hum 

ida har man jobbat hela dagen, imorgon jobbar man ennu längre, det börjar kännas på nu att man stor och klumpig, man är inte lika smidig längre,hehe ne nu längtar jag faktiskt tills jag får bort min stora mage :)

älgstek

Publicerad 2011-12-05 14:01:01 i Allmänt

ge mig recept på en god älgstek, vi har massor med älgkött i frysen, men jag har inte riktigt någon fantasi på vad man ska göra av allting, nu har vi tagit upp en stek, så ge mig ett recept på en god älgstek, inte för avancerat bara haha. malin har precis tipsat mig om ett som verkar gott och enkel, men det är ju alltid kul med flera:)

julia ligger ute i vagen, men ska strax hämta in henne, sover hon för länge är det risk hon somnar sent ikväll, och det blir inge bra eftersom jag börjar jobba sju imorgon och julia ska vara på dagis halv sju.

idag har det snöat nästa hela dagen, skoj:) får hoppas vi får mycket snö till jul. nu ska jag plocka ur diskmaskinen sen hämta in julia.

pippitält

Publicerad 2011-12-05 10:50:24 i Bilder Julia

julia var överlycklig i helgen då hon fick ett pippi tält




sötfia

kväller

Publicerad 2011-12-04 21:01:13 i Bilder

ska sätta mig och glo på tv strax, tänkte bara lägga upp två bilder jag snor från sofie sen vi åt julbord.




våran kamera lämnade vi i bilen, trist, för kort är ju alltid kul att ha:)

julbord

Publicerad 2011-12-04 13:59:35 i Allmänt

håller på att göra mig klar för julbord, men jag hittar inga kläder att ha på mig, blir tokig!! allting är för litet :(  ibland är det inte roligt att vara gravid, iaf inte när det gäller kläder. men det är ju inte så länge kvar nu! hehe.

imorse trodde jag att vattnet gick, haha, ja ibland blir man lurad på andra saker. ne jag har faktiskt inte tid att sitta här, ska försöka ta ett kort på julia, hon är så söt i sin mimmi klänning:)

mage v 32

Publicerad 2011-12-03 20:17:02 i Bilder


min stora mage i vecka 32!
vad tror ni att det blir? gissa!!

det kommer

Publicerad 2011-12-02 21:58:52 i Allmänt

har för ett tag sedan tagit några magbilder, men jag ska lägga upp dom imorgon, förvänta er en stor flodhäst, för det är precis så jag känner! dom måste ha tagit fel på datum, det känns som jag ska föda vilken dag som helst ju! höhöh

anledningen till varför jag skrev om magbilder var för det är flera som har skickat och tjatat på att jag ska lägga ut, men jag har inte haft någon bra kamera och tagit med, men nu har jag och ante köpt en ny, så nu kommer det mycke bilder upp på bloggen :)

hörs imorgon.. puss

någon?

Publicerad 2011-12-02 19:40:57 i Allmänt

som känner att nån vill göra en design till mig:)?


sitter just nu och kollar på när ante skruvar upp hyllan i sovrummet, jag sitter
och väntar på att idol ska börja. sedan blir det chips & dipp, nom nom!

hemma

Publicerad 2011-12-02 16:34:08 i Allmänt

efter ante kommit hem drog vi iväg till sundsvall en snabbis, var tvungen att handla en hjälm åt julia som hon kan ha på dagis när hon är ute. åkte även på ikea och köpte två hyllor, en som vi ska ha i julias rum och en i vårat:)

mamma bjuder på middag idag, så det slipper man göra, skönt, finns väl inget värre en att komma hem sent och måste börja laga mat? ne nu ska vi tydligen fara hejdå.

snart dax

Publicerad 2011-12-01 14:52:41 i Bilder Emma

för jullan att ta vacinet. sedan blir det jobb för mig, 18-00, aldrig jobbat sånt pass, så det kan vara kul med lite annat. men först ska jag äta middag, så blir en snabb middag, fiskpinnar, potatis och filsås.. tråkig mat, men det går ju iaf fort.

är sugen på någon riktigt god mat, som jag tänkte laga imorgon, har ni några förslag, helst på kött för nu var det längesen vi åt det.

1 december

Publicerad 2011-12-01 11:51:06 i Allmänt

har precis bakat en saffranskaka, den ser ut att bli bra så jag hoppas det.

idag är det 1december och fortfarande grönt på marken, trist, mest trist för alla barn tycker jag. jag hoppas vi får en vit jul iaf. inatt sov julia hela natten på sitt rum i sin säng, så skönt! jag hoppas hon fortsätter med det, man sover verkligen inge bra när man har barnen i sängen. idag efter dagis så ska hon åka och få vaccination, hoppas hon inte åker på feber, har för mig att hon brukar klara sig i från det, sist hon fick spruta i benen så kunnde hon ju knappt böja på benen lill gumman. hoppas det går bättre den här gången.

i magen är det inte alls lika full fart som det brukar vara, den växer säkert så det knakar, det rör sig mest när man ska sova. jag vill så gärna att det ska sätta igång redan nu:P för det är verkligen tungt nu, jag bär fortfarande högt upp och det gör att jag fortare blir anfådd och allt känns så mycket jobbigare, jag upplever att den här graviditeten är mycket jobbigare en förra, men det kan ju bero på att jag har julia nu också, det hade jag inte förra gången. är väl kanske dax att leta fram lite bebis kläder och tvätta upp och ta fram lite filtar och bädda spjälsängen.

nu ska jag vila en stund, har mått lite halvt skumt idag.