Prenumerera och dela

midnatt

Publicerad 2010-01-29 03:26:34 i Allmänt

hejhopp!

klockan är snart halv fyra och jag borde gå upp till sängen, men ska göra det alldeles strax! borde vara tröttare en vad jag engentligen är. idag (igår) hände det faktiskt inte så mycket. var väl runt 5 ante vaknade till liv, så runt 7 åkte vi upp till slalombacken och fikade med mamma och pappa. pratade även med Betten om praktik plats så ska åka upp dit nån dag till veckan och lära mig kassan och sånt. så kanske man har tur att få lite extra jobb. även om det inte blir så mycke pengar så är det allting någonting.

imorgon(idag) så ska jag och ante åka till solle och besikta en släpvagn. så runt 8 ska jag upp . på lördag kanske det blir sundsvall! och på söndag ska jag jobba i forshallen och sälja fika.

här kommer en bild på spjälsängen, allt är i Laban så fint tycker jag :)



godnatt.

Blä

Publicerad 2010-01-28 15:02:09 i Allmänt

vilken tråkig dag!

vilket snö väder

Publicerad 2010-01-27 14:46:40 i Allmänt

idag när jag vaknade vräkte det ner med snö inte alls roligt enligt mig.. men som sagt dom sa det skulle komma mycke snö i januari och det är ju på god väg iaf. igår var jag till solle en sväng med mamma, handlade lite små saker och två grejer till bebisen:)

idag ska jag försöka laga mig på en ny maträtt som jag aldrig ätit,men det blir nog gott. det ser och värkar gott ut på bilderna hehe. skulle ladda in två bilder igår på bloggen, men det funkade inte. hum, får försöka senare. ikväll börjar finalen i robinsson så får inte missa det. men missar där imot andra avenyn men den får jag kolla på internet senare.

annars så är allt bra, har haft smått med sammandragningar i två dagar nu, ena natten trodde jag verkligen jag skulle åka in och föda det gjorde så oooooooont! igår kväll hade jag ont men det gick .. just nu känns det som jag har magknip.. så hoppas det inte blir värre! 

nej nu ska jag ut i snön! hejs 

uppdatering

Publicerad 2010-01-25 15:32:01 i Allmänt

nu har jag precis fått i mig lite luch så nu mår jag bättre! var lite yr innan. men ska lägga mig på soffan en stund och vila. idag hos bm så svimmade jag, var inte alls roligt. vaknade av att jag helt plöstsligt låg på golvet, rätt otäckt. pga att jag svimmade var att hon kom åt en punkt i magen när hon skulle känna vart huvudet låg . och barnet ligger tydligen i säte just nu. så ändrar det sig inte så kan det bli snitt.

men det kan hindras ändras, har det inte ändras i vecka 35 så får vi remiss in till östersund. tur man har ante såna gånger då det faktiskt kan hända någonting:)<3

annars så var allt normalt. måtten kan vara lite felaktiga eftersom den ligger lite snett.
annars idag vet jag inte vad jag ska göra, ta det lungt iaf. ska lägga mig på soffan så mår jag säkert bättre. ikväll är det familjen anorlunda ochså så det får jag inte missa. lägger in en bild sedan på sängen som är klar, så fin:)

kram

unga mammor

Publicerad 2010-01-25 10:59:45 i Allmänt

det finns tydligen en grupp i östersund som heter unga mammor. funderar faktiskt att börja åka in på det en gång i veckan. är säkert roligt att träffa andra unga som har eller ska ha barn . alltid roligt att träffa nya människor som är i samma situation som en själv. och en gång i veckan kan man ta sig tid att åka in .

idag klockan ett ska vi till bm och väga och sånt. få se hur mycke jag har växt denna gång haha. känns som min mage bara växer i raket fart:P

uppdaterar sen..hej

grattis

Publicerad 2010-01-24 12:14:24 i Allmänt

till pappa som fyller år idag:) så snart ska vi iväg och äta tårta, som jag längtat efter smörgåstårta:P skulle kunna leva på det. hehe

igår bäddade jag spjälsängen med påslakanet som jag tvättade här om dan, vart så fint! ska visa senare. sen la jag in alla bebis kläder som jag tvättade. men märker att jag måste köpa lite mera bebis kläder vi har inte så himla mycke faktiskt. mest större storlekar bara. senare idag ska jag städa lite här hemma, var nog ett tag sen sist hehe.

ne nu ska jag platta håret.. upptaterar senare!

gammalt

Publicerad 2010-01-21 17:14:12 i Allmänt



hahah är det där verkligen jag:P tror det är år 2006 eller 2007

en dag kvar

Publicerad 2010-01-21 12:59:39 i Allmänt

tills fredag och helg! igår hade jag torsdag hela dagen och trodde jag skulle få helg idag, fast för sig så får jag helg idag har ingen skola imorron eftersom Linnea ska hem och då har jag ingen att jobba PA med. imorse klev jag upp runt 5 var helt död, men ställde mig i duschen så då vaknade man till liv. åkte med halv 7 bussen in till stan mötte upp Linnea och åkte iväg på scandic hotell och interjuvade!

igår var vi in till stan åkte på barnenshus och köpte spjälsäng,spjälskydd, påslakan, strumpor och små filtar. ochså hämtade vi ut ett startpaket med lite olika saker i och en blöjhink om man lämnade in en lapp som man drar ut på internet. helt gratis.

och nu har jag precis varit och köpt en sängmobil som vi hade hittat på blocket, i spöketlaban. passade bra eftersom vi har påslakan och spjälskyddet i spöketlaban:)

så mycke annat har jag inte att säga:P vore roligt om ni kommenterade om vilka ni är som läser min blogg. är nyfiken hehe!

segt

Publicerad 2010-01-19 21:27:42 i Allmänt

gud vad jag tycker januari har gått segt! vill bara att denna månad ska vara över så vi kan gå in i februari, för sen är det minnsan mars! vill bara ha förlossningen klar nu. det börjar bli besvärligt att sova, upp på toa två gånger per natt. ont i ryggen till och från. kläderna jag har blir bara trångare hehe.

fast allt är helt klart värt de:) den som väntar på nått gott, väntar aldrig för länge. sparkarna känner man hur väl som helst nu. det är någonting jag kommer att sakna när bebisen är ute. nu är man van att varje dag känna att någonting är inne i magen och sprattlar runt.

sen var det någon som undrade om vi hade tagit reda på barnets kön, och nej det har vi inte! de vill vi ha som en överraskning.

nu ska jag ta på mig ytterkläderna för att gå ut en liten sväng. hoppas på att värken i ryggen blir bättre. sen ska jag hem och sova, ska upp till stan imorgon. hejdåå.



Aromat

Publicerad 2010-01-19 11:52:49 i Allmänt

visste ni att att, förskolor,dagis, skolor . mm. har fått slutat med armoat pga att det är farliga ämnen i aromaten.. tydligen något gift som jag fattade det. så får se hur länge till affärena säljer armoat. jag som brukade ha det på popcorn,eller hårdbröd macka:P

det brinner !

Publicerad 2010-01-17 19:57:14 i Allmänt

gud vad alla hetsar upp sig över att det brinner i centrala östersund! tydligen i lindex huset! på facebook har dom flesta skrivit, det brinner! vart brinner det? ja herregud, har ni aldrig sett en brand förut eller hört att det brunnit någonstanns.

sen en annan sak! vad jag stör mig på alla som skriver, "puss på dt " är det så svårt att skriva "puss på det" jag menar, det är ju bara en enda bokstav som fattas! ett E !

jaja. idag var vi som sagt på middag hos farmor och farfar. sen hamnade vi hos mamma och pappa och nu sitter jag och skriver ett inlägg brist på annat. ska strax gå och kolla på blåsningen som börjar idag, det brukar vara rätt roligt endå. imorgon ska jag mamma ante fara in till stan igen och köpa lite mera bebis saker. och mamma ska på sjukhuset.  höres!

borde inte du sova?

Publicerad 2010-01-17 03:23:25 i Allmänt

jo det borde jag faktiskt.. men jag är inte ett dugg trött. runt ett halv två var jag trött och låg och blundade en stund, men nu vart jag helt plötsligt pigg. men ska endå gå och upp och försöka sova, ska upp i skaplig tid imorgon och ut och gå. senare blir der middag hos farmor & farmar, händigt att inte behöva laga mat på hela helgen och inte lägga ut pengar på det hehe.

ifredags var vi och åt hos mamma och pappa, idag (lördag) var vi och åt på athena med mamma pappa mattias. gött. och imorgon söndag blir det hos farmor & farfar. vart blir det nästa vecka? hehe närå .. till veckan blir det skola igen. ska försöka få i hop nått möte och bestämma en gång för alla hur det egentligen blir med skolan.

förut ikväll medans vi väntade på mamma o pappa var vi och köpte en babysitter och en badbalja med sitt insats och en termometer.så nu har vi faktiskt det mesta. lite små saker som ska fixas så på måndag blir det stan igen hehe.

ne sängen då.. godnatt! godmorgon?

Lördag

Publicerad 2010-01-16 15:04:41 i Allmänt

vart en sovmorgon idag ochså! igår klev vi upp runt efter ett. och idag vaknade vi runt halv ett. mamma kom med pellets runt 20 i ett så klev upp tog in det och fyllde på. så nu börjar det bli lite varmare igen. runt halv fyra kommer mamma och pappa och hämtar oss så då ska vi åka in till östersund och äta på middag på athena sen ska mamma och pappa gå på revyn som dom fick i julklapp av mig ante mattias & line. så då ska jag och ante fara och kolla på lite bebisprylar som ja ringde på precis. sedan vet ja inte riktigt vad vi ska göra. kanske hälsar på mattias en sväng.

ne nu kanske det är bäst att göra sig klar det sista hejsvejs!

smoothie

Publicerad 2010-01-14 18:49:08 i Allmänt

1 banan
frysta hallon. (ta så mycke du vill ha.)
1 dl vanilj yoghurt
1 dl apelsinjuice

& kör i mixern. det är super gott.

ikväll ska jag testa en ny smoothie. hoppas den blir lika god.

tjing .

14 januari

Publicerad 2010-01-14 14:01:10 i Allmänt

hej hopp! nu är min blogg äntligen fixad. så tack Line:)

ledig idag igen skönt. jag och ante vaknade rätt sent idag runt halv ett klev vi upp. åt frukost klockan ett och nu har jag precis kommit ur duschen. ska ta och diska och plocka undan lite så blir det fint här hemma igen, förstå inte hur man kan få de så rörit på två stycken? fast jag erkänner jag är ganska slarvig av mig hehe :p igår kväll kom madde och wikander hit vi spelade skippo och kollade på tv och drack kaffe. sofie var hit en sväng ochså vi gjorde en jätte god smoothie i vår nya mixer som vi fick av nettan i julklapp:) kan lägga in receptet sen! för nu ska jag göra mig klar. puss





Till Emma.

Publicerad 2010-01-14 09:29:34 i Allmänt

Hoppas du är nöjd med designen. Säg bara till om det är något mej jag ska fixa!
från http://linejohanna.blogg.se/

lasange

Publicerad 2010-01-13 18:54:54 i Allmänt

idag blir det lasange till middag, hoppas den blir god. har precis tagit ur den ur ugnen så nu väntar jag bara på ante som ska komma från garaget så vi kan äta. har fortfarande inte gjort klart bloggen men det blir! ska fixa in lite bilder och sånt där så den blir lite roligare.

skolan igår känndes endå rätt okej, har ju bara hotell lektioner nu för tiden, så idag var jag ledig igen och imorgon ochså. men på fredagar går jag eftersom vi har PA arbete, men jag ska tydligen ha ett möte på fredag, som jag inte fått vetat ennu? det är ju verkligen bra att lärarna säger någonting. jag vill bara hoppa av den där skolan, får endå inte ut någonting av det!

min förskyldningen blir bara värre men jag knaprar alvedon så för stunden känns det bra! föresten idag går jag in i vecka 31 . wiehoo inte alls länge kvar nu!

rörigt

Publicerad 2010-01-12 21:41:52 i Allmänt

rörigt på bloggen. mycke till som ska fixas.. så bloggen ska inte se ut såhär. men fixar till allt sedan. hej

familjen annorlunda

Publicerad 2010-01-11 18:31:23 i Allmänt

det måste jag se ikväll, man får följa tre familjer som har , 10, 8 , 9 barn tror jag det var? efter det var det spårlöst så det ska jag ochså se. äntligen börjar lite program på tvn börja, tycker det varit så mycke världelöst. så nu hoppas jag andra avenyn börjar snart igen, någon som vet när? och robinsson på lördagar, en annan del av köping på söndagar. så nu har man några program man kan se iaf.

har försökt mig på att göra en header.. men det går inte ritkigt som jag vill.. finns det ingen snäll stjäl där ute? som kan hjälpa till.

tatuering

Publicerad 2010-01-11 13:22:52 i Allmänt

har alltid sagt att jag ska göra en tatuering och det ska bli av nu ochså! fast två. en ska jag ha nere vid midjan,den är redan ritat och klar, hade tänkt att göra den i sommras, men eftersom jag vart gravid så tänkte jag vänta med att göra det efter graviditeten är klar och när jag har gått ner till den normala vikten jag vill! och den andra ska jag ska jag antingen ha vid handleden eller vid skulderbladet har inte riktigt bestämt mig ennu vad jag ska göra den andra.. men det årtersår att se:) 

nu ska jag föna håret..

old time

Publicerad 2010-01-10 17:13:45 i Allmänt


sitter och kollar genom gammla bilder.. hittade en väldigt gammal bild.
fest hemma hos jocke & petra. Rasmus 18 tror jag?

sista dagen

Publicerad 2010-01-10 12:55:24 i Allmänt

på lovet.. fast för mig känns det inte riktigt som ja haft lov heller, hela min termin i skolan har kännts som en praktik plats. har inte fått ut ett dugg av skolan av den terminen som var. känns tråkligt att mitt sista år på skolan ska ha kännt så värdelöst, att lärarna bara igronerar en, får ingen hjälp, lite mer omtänksamma har dom kunnat varit pga min situation som jag är i.

så får se hur många veckor i januari jag kommer att gå. städade bort all jul igår, skönt måste jag säga. senare på kvällen kom Joel och Carola hit, vi kollade på robinsson och spelade kort. idag har jag tänkt att städa övervåningen. fyfan hur den ser ut. dammit värre. förkyldning har jag råkat ut för ochså, kännde mig hänig i går och idag visade sig resultatet. ska försöka mig på att göra en ny header ochså. vill ha en ny! så ska fundera ut hur jag vill ha den, så få se om någon kan hjälpa mig. hej så länge

städa bort julen kanske..

Publicerad 2010-01-09 13:12:56 i Allmänt

ja nog dax att städa bort julen så det är gjort, har inte så mycke annat för mig. vi hade tänkt att hälsa på farmor & farfar men dom svarade inte så får bli senare idag då kanske. precis efter ja hade ätit upp frukosten idag fick ja såna sammandragingar så ja höll på svimma känndes de som. så jag provade lägga mig i soffan en stund, men vart inte så mycke bättre av det.. men nu är det bra igen, så nu ska ja passa på att städa lite till...


här är dom två pyjamasarna vi köpte! och en mössa som det står busunge på. lite stor kanske, men den växer i.

en speciell tid i livet.

Publicerad 2010-01-07 18:48:35 i Allmänt



min mage v 30.

Barnet:
38 cm lång och ca 1.5 kg tung. Barnets hjärna utvecklas och växer. För att få plats veckar den ihop sig allt mer och bildar dess karakteristiska vindlingar och flikar. Barnets lungor är nästan helt utvecklade och det övar på andningsrörelser genom att höja och sänka bröstkorgen.

Mamman:
Kanske känner du att barnet hickar?
Antagligen har ni påbörjat eller kanske redan slutfört någon föräldraförberedande kurs. Det är ungefär 2 månader kvar till förlossningen och mötet med ert lilla barn närmar sig för varje dag som går. Det är mer påtagligt ett barn du bär på, det blir allt större och starkare. Det är naturligt att föreställningarna om barnet och tankarna på hur en vardag med barnet skall bli ökar. Många kvinnor klagar över en tilltagande trötthet. Var noga med att äta bra näringsrik mat, att sova ordentligt och se till att du håller koll på ditt järnvärde. Prioritera en stund ute i friska luften varje dag. Inaktivitet och näringsbrist på grund av en felaktig kost leder bara till ännu mer trötthet och krämpor i kroppen.
En del kvinnor får känningar av bäckensmärtor. Der är en hormonell påverkan på alla fogar och leder, framför allt bäckenet. Det är helt naturligt och ändamålsenligt eftersom det ger förlossningskanalen större möjlighet att bli elastisk och vidgas vid förlossningen. En del kvinnor upplever det som smärtsamt, de får svårt att gå och blygdbensfogen blir mycket öm. Det börjar bli tyngre och du kan känna dig känslig och ha lätt för att gråta vilket inte alls är konstigt. Du går in i den sista delen av graviditeten och det ställer stora krav på dig, både fysiskt och psykiskt. Lyssna till din kropp, var snäll mot den och ha tålamod. Det här är en speciell tid i livet. Sannolikt gör du inte om det så många gånger. Glöm inte att ta en paus mitt på dagen. Lägg dig ner och vila med benen högt mellan varven.

kan ni tänka er att jag bara har 10 veckor kvar av min graviditet, om ens det! man vet aldrig när den lill* vill kika ut. jag längtar så efter våran bebis.<3

visst vart det fint ;)

Publicerad 2010-01-05 17:20:46 i Allmänt



när jag och Line fixade våra naglar, visst vart resultatet bra! tycker iaf jag:)

tröttast

Publicerad 2010-01-04 21:58:39 i Allmänt

klockan är 21:45 och jag är hur trött som helst, skulle kunna somna sittandes! men både jag och ante har varit vaken hela dygnet utan att kunna sovit så det är inte så konstigt. och klockan 9 imorse så fick vi för oss att åka in till östersund, så det har mest varit full fart hela dagen. kännde när vi skulle fara att jag höll på att svimma och fick ont i magen var nog mest för ja inte hade sovit på hela natten, och när man är gravid så är det otroligt viktigt att sova.

i stan åkte vi in på barnenshus och köpte två pyjamaser 2 för 99kr, så passade på! och en jätte gullig mössa, och så klart en vagn skylt där det står rallybil:P så klart så var det ante som valde den. ska köpa en till sån fast det ska stå barnets namn, men det får jag göra när barnet är född så vi vet vad man ska skriva för namn! åkte sedan ner på stan och kikade lite, köpte underkläder och ett tröja. imorgon ska vi till BM igen och väga och mäta och allt sånt. sen vet ja inte vad som händer.

ne undra om man kanske ska gå och göra sig redo för sängen? ante gick redan och sov halv 7, så bäst att smyga så han inte vaknar. godnatt och sov gott för det ska jag göra..

ge mig ett jobb

Publicerad 2010-01-03 02:21:04 i Allmänt

jag vill ha ett jobb! tror faktiskt att jag ska skriva in mig på arbetsförmedlingen. för jag vill verkligen ha ett jobb och tjäna pengar! har hittat hur mycke som helst på internet jag vill ha, bla , kläder, tapeter hur fina som helst har ja hittat. och barnsaker och massa annat roligt. så nu är jag verkligen pepp på ett jobb haha .

fast för sig så är det bara två månader kvar till bebisen ska kika ut men man vet aldrig det kanske gå. ska försöka så gott jag kan. ut och gå imorgon ska jag göra ochså, har börjat med det nu, så länge de inte är för kallt. men idag gick jag en sväng och de va nästan för kallt. ne nu ska ja hoppa i säng bara filmen är slut, ska inte sova bort morgon dan. natti

Speechless

Publicerad 2010-01-03 01:42:43 i Allmänt

uscha..

Publicerad 2010-01-02 03:22:55 i Allmänt

sitter och kollar på ett tv program där en 11 årig tjej har utomstående ögon så en morgon när hon vaknade hade ena ögat trillat ner på kinden.. och en pojke som föddes med cancer i nacken så hela hans ansikte är för dubblat och hans tunga hänger ut hela tiden, ochså måste han matas med slang hela tiden. det måste vara jobbigt att klara av såna stora problem på ens barn.

fredag idag, eller lördag kanske man ska säga.. ska nog strax lägga mig bara det här programet är slut, klockan är endå tre. och tvätt har jag i maskinen ochså så den får ja inte glömma bort. annars händer det inte så mycket skulle vilja åka in till östersund på REA ochså , man kanske inte kan handla så mycket åt sig själv, men till bebisen kanske man hittar någonting. har faktikst inte köpt någonting eget till den en . full gång i magen hela dagarna nu för tiden, sover aldrig hela nätter längre, alltid ska man upp på toa eller så slår bebisen volter känns det som så det går inte att sova, inatt hade jag lite smått sammandragingar igen, tänkte hämta alvedon, men väntade ett tag så det släppte till slut.

satt och läste på bloggar dom som gjort 3D ultraljud, jag skulle ochså vilja åka in och göra sånt:) skulle vara häftigt. på tisdag ska jag till BM igen, så få se hur mycke bebisen växt, känns som magen har blivigt dubbelet så stor sen ja var där sist hehe.

företen så har jag kommit på vad jag ska ha för nyårslöfte de är 2 saker. kan bli både jobbigt och svårt. men jag ska lyckas. har bestämt att ja inte behöver hålla de hela året för de vet ja att ja inte klarar, men iaf några månader;) hehe ne nu ska jag krypa ner i sängen.

godnatt puss&kram

Nytt år,nya möjligheter

Publicerad 2010-01-01 15:51:14 i Allmänt

kunnde 2010 börja bättre eller sämre?