Prenumerera och dela

jag ser det snöar!

Publicerad 2009-11-30 13:34:15 i Allmänt

yippie! när jag kollade ut genom fönstret när jag vaknade så var det alldeles vitt. hoppas för all del att det kommer mera. allt bli som lite roligare då, lite bättre humör vart man på, en att se de trista som var förut. egentligen finns det väl inte så mycke att skriva, har som inget roligt att berätta! igår hjälpte jag nettan att stå ute på julskyltingen att sälja lite saker, men vart inte så mycke sålt, var inte så mycke folk heller, fast julskyltningen blir ju bara sämre för varje år, tråkigt nog.

känner mig så besviken hur allt har blivit,men livet måste gå vidare,man börja inse att ingenting hjälper längre.. så har bestämt att jag ska ta tag i mitt liv nu.

nothing compares

Publicerad 2009-11-28 16:50:46 i Allmänt

Kan inte beskriva i ord eller få ut mina känslor om allt som far omkring mig just nu, tänk om bara nån kunnde förstå mig, istället bara för att klaga och klaga när dom inte ens vet hur det känns inombords! ibland finns det faktiskt saker man inte gör av olika anledningar, men när man försökt och man känner att man inte orkar ? ska man endå fortstätta och göra saker man tycker är så jobbigt så man bara känner sig mer världelös och känner att man inte räcker till. och till slut når man botten och inte kommer upp längre, då föredrar jag en hjälp som kan hjälpa och man sedan gör saker för att de kännas lättare och bättre!jag trodde att allt skulle bli lättare att jag kanske skulle glömma saken med tiden,att jag kunnde gå vidare bara jag hade vågat göra saken jag gjorde. men det är endå saker som gör mig påmind och det är sån fruktansvärd smärta inombords. jag kan inte hjälpa det helt enkelt det är sånt som försvinner med tiden, med rätt hjälp!

jag hatar att det alltid kommer att finnas kvar,hatar de som hänt, hatar de som utsatte mig för allt detta, och jag hatar en del av mig själv, Men jag håller på att lära mig att det inte var mitt fel. Men det är svårt att inte känna så. man kan råka ut för något som påverkar hela livet.

fredag

Publicerad 2009-11-27 13:23:30 i Allmänt

tomt i huvudet, så vet egentligen inte vad jag ska skriva! hoppas snart att livet blir lite lättare, trodde verkligen inte att man kan må så dåligt.

fredag idag har varit hemma från skolan hela veckan, så är lite less på att bara gå hemma. men och andra sidan så har jag inte orkat gått på skolan heller om jag hade varit borta från förskyldingen, hade inte orkat konsentrerat mig direkt. på tisdag blir det först möte, sedan ska de ske en liten förändring=) hoppas det blir bra iaf. allt kan ju inte gå i motvind.

Livet är inge roligt längre

Publicerad 2009-11-23 23:55:09 i Allmänt

ingenting är roligt längre, allt som man har sätt fram imot börjar avta! allt det roliga har helt plötsligt tagit slut.. återkommer när jag får lust att skriva igen!

löshår

Publicerad 2009-11-23 15:01:49 i Allmänt

har precis varit upp till madde och provat hennes löshår, funderar strak på att skaffa det igen, fast med clips den här gången INTE LIM! det misstaget gör jag aldrig om. så ska nog färga det mörk igen, fast inte jätte mörk, jag vill ha det som jag hade det första gången jag färgade mitt hår mörkare. så ska nog skaffa det, blir mer som mig :) nog för att jag vill ha blondt igen. men äh få se till sommaren. är ju ett litet tag dit. fast tiden går så fort, det är bara 3,5 månad kvar av min gravididet,fast det kan bli tidigare ochså, man vet aldrig när det kommer ! tyckte nyss det var den dagen jag plussade, men nu är det knappt någon tid kvar, och det är mycke saker jag måste hinna fixa tills dess.måndag

Publicerad 2009-11-23 12:48:59 i Allmänt

är hemma från skolan idag. har jätte ont i halsen men har druckigt massa te så nu ska jag snart ner på ica och köpa halstabletter. skulle egentligen haft möte med skolan idag men lika tur att ja inte åkte in för då hade ja endast behövt åka in för de. och jag har inte ens sätt att hon har skickat något mail som hon har sagt. så har inte vetat om det förens hon hade talat in ett röstbrevmeddelande.

i helgen har jag inte gjort så mycke, träffat massa kompisar, varit på dop och bara tagigt det lungt. har redat ut lite saker som var behövligt:) skönt de.

tråkit väder är det idag ochså, hade tänkt att ut och gå , men få väl göra det lite senare. till veckan ska jag nog träffa lite folk från stan och handla lite julklappar. tjing

grattis

Publicerad 2009-11-22 15:51:50 i Allmänt

mamma på namnsdagen:)
igår kväll var vi några stycken hemma hos carolina och kollade på robinsson, lite fränt att ewa var med, hoppas hon kommer långt ! imorse när jag vaknade hade jag flera stycken missade samtal, fattar inte att jag inte vaknar längre när någon ringer! hade heller inte telefonen på ljudlös, måste ha börjat sovit väldigt djupt nu för tiden hehe

när jag klev upp gick jag och ut och gick en stund, det snöade ute då, men nu regnar det igen:( hoppas det kommer snö till första advent & till julafton, vore lite tråkigt annars. och det vore roligt för lindas och scotts skull att de är mycke snö när dom kommer hem eftersom inte scott har sätt snö någoting.

sanningen kommer alltid fram, kom håg det! tur att vissa kan göra bort sig ibland.

JOHNNY CASH - HURT

Publicerad 2009-11-22 14:40:25 i Allmänt

dop

Publicerad 2009-11-21 16:51:38 i Allmänt

idag var jag på dop, till eliaz som döptes:) jätte fint var det . lägger väl upp några bilder senare när jag lagt in dom på datan.

idag är det lördag, vet inte riktigt vad som händer idag. är inte riktigt på humör för någonting heller. visa dagar är bättre & visa sämre..  ikväll är det ochså robinsson, så det får man inte missa:) äh, åter kommer senare

Lady gaga- Dad romance

Publicerad 2009-11-19 22:42:33 i Allmänt

torsdag 19 november

Publicerad 2009-11-19 16:46:35 i Allmänt


dom här söta napparna köpte jag idag:) det står, älskling & gullunge på dom.
visst var dom söt? men tror att dom är lite stora, så köpte ett par mindre oxå
som de var nån apa och elefant på.

köpte även ett överkast i mumin och lite annat. idag på praktiken gjorde
jag inte så mycke, vi satt och fikade mest hehe och sen strök ja lite dukar
& städade till ett rum. så mycke annatr har jag inte hunnit gjort ennu. hörs

ett himla tjat

Publicerad 2009-11-19 00:08:45 i Allmänt

om vaccinet! man läser på bloggar hit och dit. jag tycker att varje person gör som man vill! vill man ta vaccinet så tar man det, vill man inte så tar man det inte! det är ju upp till en själv. sen om man är sjuk så behöver man inte vara uppe i folk, eller dom som är sjuka behöver inte vara uppe vid andra. så länge man är frisk så smittas man inte. är man sjuk så brukar man ju hålla sig hemma och borta från folk?

jag har iaf fått ett par slags kulor som man ska lägga under tungan och låta dom smälta som man ska ta en gång i veckan som botar mot svininfluensan och hjälper tydligen jätte bra mot det ochså om man skulle få det, var en tjej jag hörde om som dom trodde hade fått influensan ochså fick hon dom här bra kulorna, efter tre timmar var hon redan bättre:) så jag tror på dom. fick dom av nettan :)

nog om det, har funderat mera på mitt körkort, har varit ute och övningskört nu ikväll rätt mycke, tror jag ska satsa på de efter jul, låter väl inte som en dum ide? skulle ju vara jätte skönt att ha det. men det bror på hur mycke uppifter jag kommer få sitta och plugga på efter jul på lärcenter, jag satsar hellre på ett slutbetyg så jag får mig ett bra jobb. och sen tar jag körkorter i andra hand. kanske bäst jag går och lägger mig, ska upp på praktik imorgon,så ska upp extra tidigt  och duscha, och äta frukost för en gångs skull, är inte så himla duktigt på det. men måste, både för mig och barnet skull. hjärntabletterna jag åt förut spydde jag bara av, så fick en annan sort sedan som jag vart precis likadan av,så man var inte så himla matsugen, men igår köpte jag flytande hjärn som tydligen ska vara jätte bra,har inte känt av nått illamående av det så det ska nog hjälap den här gången:) ne nu ska jag sussa. godnatt.

onsdag mitt i veckan

Publicerad 2009-11-18 17:43:29 i Allmänt


denna bild är för tre år sedan, så fort jag kollar på bilden
så saknar jag mitt hår! mitt långa hår som jag hade, varför
ska man vara så dum att färga det så att det går av? har fortfarande
ångest över vilken färg jag ska ha på mitt hår, blondin eller
brunett eller blonda slingor bara... ja nu har man en till sak
att fundera över.

idag hade vi nationella, gick galant.. tror jag haha ! men det känndes
att gå bra, jag hade nog förvänta mig att det skulle vara svårare
tycker lärarna får ut som att de ska vara svårt. men man fick välja att
skriva om olika saker som fanns att välja på i ett häfte, jag valde att skriva
om, bortglömt-bortskämd - relationer om familj/ syskon.
imorgon har jag praktik igen, slutar ett och då åker jag med farmor hem
som är i stan. hejs

häftigt

Publicerad 2009-11-17 17:14:29 i Allmänt

igår kväll när jag skulle lägga mig så låg jag och kollade på min mage och skulle se om jag kunnde känna några sparkar, man känner lättare om man ligger raklång på rygg. och plötslikt så ser jag hur tydligt som helst på magen hur den sparkar, de tyckte jag var häftigt för det har jag aldrig sätt förut. sen när jag skulle kolla igen, så såg man såklart inte.

idag började jag tio för jag försov mig och missade första bussen, sen slutade jag redan lite över elva, dom hade ställt in lektionerna efter lunch. så efter vi hade varit och ätit, åkte jag och robin ner på stan, vi pratade massa minnen och gick och fikade. sen åkte jag med bussen tio över två hem. nu gör jag inte så mycke, ska väl äta, sen ut och gå. ska göra det så jag inte får ont i ryggen så ofta, + att det är en bra träning inför förlossningen. hehe

imorgon har vi nationellt prov i svenska i 5 timmar, men man fick gå efter två, så hoppas jag bli klar tidigt så jag kan åka hem med halv ett bussen. ha det bra hejs

konstigt folk

Publicerad 2009-11-16 17:43:19 i Allmänt

ja ibland blir man rätt brydd på visa personer! loggade in på facebook så hade jag fått en meddelande om frågan varför jag var gravid & varför jag inte gjorde abort när jag inte hade gått klart skolan! för det hade minsan den personen gjort. skolan gick i första hand.

fortfarande så vill alla människor i livet olika, och det blir inte alltid som man tänkt sig, och visa klarar av att göra abort visa inte! jag hade aldrig klarat av att göra abort, hade ångrat mig stort! ångrar inte en sekund över att jag valde att behålla det! hade aldrig fått upplevet alla sparkar i magen, gått på ultraljud och allt som hör till! och mera väntar jag mig, ska bli så kul.=) ne nu ska jag stoppa in en tvättmaskin och sedan ut och gå. tjing

ett kvälls inlägg

Publicerad 2009-11-15 23:57:52 i Allmänt

Barnet v: 22

Barnets sinnen mognar och utvecklas för varje dag. Det känner med sina händer över ansiktet och kroppen. Smaklökarna på tungan utvecklas. Ögonlocken är fortfarande slutna. Du kanske upplever att barnet är mest aktivt när du själv vilar. Det är vanligt att barnet vaggas till sömns när du rör dig. När barnet är fött kanske ni upplever att barnet har kvar sin egen dygnsrytm. Det kan ta ett par månader för den nyfödda att anpassa sig och ställa om sig till er sovrytm. Barnet har nu lite hår och nackvirveln syns tydligt. Dess hjärta slår ungefär dubbelt så fort som ditt. De små öronen är mjuka men färdigformade och det hör allt mer av sin omgivning. Många menar att barnet har en fömåga att minnas röster och speciella musikstycken om man spelar de ofta under graviditeten. Huden är fortfarande tunn och rödaktig på grund av de ytligt liggande blodkärlen och att det inte lagt på sig något underhudsfett än.

hejsan. kanske bäst för mig att gå och lägga mig,känner att jag börjar bli rätt trött! ska upp och åka buss, sen skola, så bäst man är utvilad, är väldigt viktigt att sova bra när man är gravid,och många nätter hitills så har jag inte alls sovit så bra. känner nu när jag ligger och skriver hur barnet sparkar, de värkar bli en liten kvälls människa hehe. uppe på nätterna och sover på dagarna.:P imorron ska sofie följa med in till stan, vi ska gå och köpa present till dopet som båda ska till. sen ska ja på skolan och lämna in uppgifter, sen åka hem igen. har egentligen ingenting att skriva,men hade ingenting att göra så nu blev de bara massa onödigt. godnatt.

uppdatering

Publicerad 2009-11-14 21:34:57 i Allmänt

hej igen, ska försöka att få till en ny design på min blogg, men det går verkligen inte bra & den gör inte som jag vill, har iaf lyckats att byta rubrik stil haha . men Line har tipsat mig om en jätte bra sida som visar precis steg för steg hur man ska göra, men jag har så bråttom när jag håller på med sånt där och vill att allt ska vara klart & funka på en gång så jag ger upp så lätt när det inte funkar. lär endå sluta med att nån snäll stjäl får hjälpa mig:) för nu är jag riktigt less på min design, har haft den för länge.

var för en stund sedan ute och gick med frank, nettans hund och fy bubblan vad halt det var ute, höll på att falla omkull flera gånger. och regnade gjorde det ochså. inge roligt väder, jag som trodde snön skulle stanna kvar,nu är det bara slask och blött. men de är ju inte sista gången snön är på väg hoppas jag! nej nu ska jag försöka luska vidare på designen:P

14 november

Publicerad 2009-11-14 15:11:32 i Allmänt

och det snöar!:D wiie.. äntligen så är det på g att komma lite snö, :) hoppas den bara stannar ochså! idag hade ja tänkt att städa, men de är ju inte det roligaste som sagt så får se vad det blir med den delen! diska iaf, tycker inte om när det blir överdrivet mycke med disk. skulle ju inte skada med en diskmaskin.

ne ska gå och göra mig klar för att göra någonting, här kommer man ingen stanns! uppdaterar sen om ja orkar.

ont i ryggen & mår illa

Publicerad 2009-11-12 20:29:27 i Allmänt

inge roligt alls.. må illa hela tiden och har mest ont i ryggen hela tiden ochså! blir inte bättre att man sitter i en buss 20 mil per dag heller. idag var det första dagen på praktiken gick hur bra som hellst, ett väldigt lättsamt ställe, för lätt nästan! så hade jag varit i hammarn så hade jag haft betydligt mera att göra här en på vandrarhemmet. idag när jag kom hem så kom farmor och hälsade på en stund:) sen har jag inte gjort så mycket mera.. snart tid för läggdags ochså, sista dagen imorgon sen är det helg igen, skönt! men då väntas ju en vecka sen med skola.

slingade håret i tisdags, men vet inte hur jag egentligen vill ha det? på ett sätt så vill jag bli mörkhårig igen som jag hade förra vintern, för är jag ljus så kommer jag bara vilja färga det ljusare och ljusare hela tiden och så kommer det gå av som de gjorde förra sommaren haha. men endå så vill jag vara ljus på sommaren, och färgar jag håret mörkt nu kommer de bli jätte svårt att få det ljust till sommaren igen, hum.. ja tåls att fundera på!

nästa helg är det första advent.. sen är det inte länge kvar tills nytt åt heller, och sen vips så kommer bebisen komma:) sen har man ett helt anuorlunda liv. men jag längtar till det :) nu ska vi äta mat, såhär halv nio på kvällen haha. tjo

är ganska less

Publicerad 2009-11-11 16:41:26 i Allmänt

med allt som har med skolan att göra just nu... tänk om dom endå hade lite förståelse, hade dom lyssnat på mig enda från början så hade som inte behövt blanda in nån jävla kurator!? hum.. är nog dom som behöver hjälp med att förstå och lyssna, men när man väl kommer till krita och säger till dom när andra personer hör, ja då är det ingen fara då ska dom vara så snälla och hjälpa och självklart ska man få hemuppgifter! har jag fått det? neej!

onsdags idag, och jag går in i vecka 22:) nu går inte tiden sakta iaf. har inte mått så bra idag, var uppe och spydde inatt , mitt illamående går verkligen inte över! det värkar vilja sitta i hur länge som helst. hela dagen har ja inte varit så matsugen, men det går väl över. annars har det väl inte hänt så mycke roligt! snart helg igen, undra vad man ska hitta på? kanske träffa maritz en sväng, var verkligen hur länge sen som hellst jag träffade den människan!:) nu ska ja kolla på tv och vänta på att ante ska komma hem:) tjing

farsdag

Publicerad 2009-11-08 16:08:42 i Allmänt

idag är det farsdag, så grattis till pappa :) vi ska snart iväg och äta middag och fika hos pappa, så passade på att köpa lite lotter till pappa på time när jag ante och linnea var ute och gick. hade faktiskt köpt lotter till ante ochså, han ska ju faktiskt bli pappa ;)

ikväll är det ensam mamma söker sista avsnittet, så det får jag bara inte missa! sen är de en film klockan nio som jag vill se. sen är det nog dax att lägga sig, är ju som sagt skola imorgon, en lektion klockan ett. så åker tio bussen in till stan. när vi gick ut och gick idag så har bebisen börjat tryckt mot revbenen med foten eller handen och det gör så ont, ibland kan man knappt gå.

nej undra om vi ska ta och vandra bortöver. hejs

lördag kväll

Publicerad 2009-11-07 19:15:29 i Allmänt

denna dag har man inte gjort nått vettit alls, klivit upp, duschat, legat i soffan, kollat runt på internet & diskat! är ungefär allt jag gjort idag. var hemma hos mamma och pappa nyss och åt . så nu skulle pappa och ante möta upp mattias i hammerdal och hämta en hem en skoter. orkade inte följa med, dels för att bilen man åker i sitter man så oskönt i alf i baksätet. och haft så mycke ryggproblem nu sista tiden, så känndes som ja skulle få ont i ryggen.

så carro kom ner till mig, så nu sitter vi och pratar och äter lite godis och dricker julmust, vi kollar på repris om ensam mamma söker, ingen av oss hade sätt de förra, så tur de dök upp:) allt för mig! tack & hej

hemkommen från stan

Publicerad 2009-11-05 17:15:55 i Allmänt

idag var det meningen att jag skulle praktisera första dagen på jamtli på vandrarhemmet, eftersom jag inte fick praktisera för mina dumma lärare här i hammarn. så nu måste jag iaf sitta och åka 20 mil per dag varje vecka fram till jul, tycker dom kan ha lite förståelse för mig, + att man kanske inte orkar lika mycke längre eftersom jag gått mer en halva tiden i graviditeten.

men iaf så det första jag gjorde i morse var att försova mig, ante ringde och väckte mig som tur va, fast då var redan min skjus här:P men jag tog på mig kläderna borstade tänderna och gick ut. väl inne i stan så behövde jag inte gå på praktiken hon tyckte jag skulle ta de lungt hon sa även att jag fick vara ledig imorron så att jag skulle börja praktierna nästa vecka istället:) jätte snällt. följde med mamma och viktor på sjkhuset sen gick jag på stan och köpte gardiner och "tabletter" till bordet och en jullampa. nu har jag äntligen kommit hem, är så slut i kroppen och har börjat fått så himla ont i ryggen längst ner, har haft det några dagar nu. nu ska jag dricka upp min julmust och börja med nån mat.


här får ni en liten bild på min "lilla mage" kanske inte så liten längre:P

skolan

Publicerad 2009-11-04 14:10:58 i Allmänt

sitter på skolan och har precis slutat, trodde jag skulle få sluta halv fyra idag och ta den sena bussen hem, men nu är klockan två och jag har redan fått sluta, skönt! sista lektionen hade vi barntenderteknik första lektionen av den, blir säkert skit skoj. bara att in vänta mattias nu då, synd att han slutade så sent men åker faktiskt hellre bil en buss hem. är hur trött som helst ochså, sommnade till under svenska lektionen idag och var nära att svimma två gånger, inge roligt alls.

så mycke roligt har jag inte att skriva, lägger upp en bild idag när jag kommer hem på magen :) tjing

3 november

Publicerad 2009-11-03 15:51:41 i Allmänt

inatt när jag skulle sova så ville inte den krabaten man har i magen sova, den låg och sparka och rörde på sig hela tiden,men runt klockan fyra så sommnade jag till slut. imorse när jag vaknade så var den vaken och rörde på sig igen, så mycke som den rört på sig dom här två dagarna har den inte gjort förut, men inge negativt med det, det är sååå mysigt att känna bebisen röra på sig och jag blir glad varje gång.

var meningen att jag skulle bort på sjukstugan idag och kolla om jag skulle ta vaccinet mot svininfluensa, även fast jag känner att jag inte riktigt vill ta sprutan så kanske de endå skulle vara bra om jag tog den,senast igår var det en 10-årig pojke som dog på sjukhuset pga svininfluensan och eftersom jag är gravid så är jag mer i riskzon och jag har smäre immunförsvar och kan lättare smittas av svininfluensan, men man vet heller inte vad det ger för komplikationer till barnet? den kanske heller inte ger kompikationer till barnet, dom säger att det inte gör det, men hur kan dom egentligen veta det?

"är du gravid är risken tio gånger större att du blir allvarligt sjuk av svininfluensan jämfört med någon som är lika gammal som du men inte gravid. men det är mamman som riskerar att bli sjuk, influensan ger inte fosterskador"

vad skulle du gjort?

2 november

Publicerad 2009-11-02 09:24:30 i Allmänt


i veckan hade jag tänkt att göra blonda slingor, få se hur det blir :) 2 november idag,snart första advent! och snart julafton,undra vart tiden tar vägen egentligen nu ska jag föna håret och sedan göra mig klar för att åka in till skolan. har bara en lektion idag tror jag,om jag inte ha mentor? men tror jag skippar den iaf, brukar
ju inte vara så vettigt info man brukar få. uppdaterar senare!