Prenumerera och dela

fattar inte?

Publicerad 2011-08-31 11:47:50 i Allmänt

jag måste vara för seg idag, för hur ändrar man beskriving på blogglovin? har letat ett tag nu och jag hittar det inte, likadant hur byter man så min design kommer upp, inte den fula som visas nu om man kollar på blogglovin om man söker på mig ( saema.blogg.se ) snälla hjälp någon..

onsdag

Publicerad 2011-08-31 09:49:06 i Allmänt

goddagens.

onsdag idag och jag har inte jobbat sen i söndags och imorgon jobbar man hel dag, känns ju sådär. men det blir ju pengar åtminstonde. nu har jag lämnat julia på dagis, så ska gå upp och kolla om ante är vaken, sedan ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar.

har lovat att jag ska lägga ut en bild på hallen, det ska jag göra också, men när golvet kommer dit så lägger jag upp en bild. kanske idag, mamma sa det var hur enkelt som helst att lägga golvet, så får väl se haha

har även kommit på vad jag ska göra för middag och det är ju inte alla dagar, kassler med chilisås och jordnötter med ris. asgott!

recept

Publicerad 2011-08-30 15:18:57 i recept

pasta med bacon sås

2-3 pkt bacon
5 dl cream frech
2-3 vitlöksklyftor

ett paket bandspagetti

Gör så här

skär
baconen och stek i en stekpannan,ganska länge.
sedan blandar du baconen (låt fettet rinna av ) och cream freschen i en kastrull
pressa sedan i vitlöksklyftonrna. låt koka ca 3-5 min

koka pastan, gör gärna en sallad till. hur enkelt som helst och gott!




godmorgon

Publicerad 2011-08-30 08:33:14 i Allmänt

här är man uppe och är trött som vanligt! julia ska snart på dagis och jag ska fara och köpa golv till hallen! äntligen :) ska försöka hitta mig en plånbok också! min är trasig och den går inte att stänga så det är ju inte så smart.

julias farmor fyller år idag, så har tänkt åka dit senare idag också. det var två stycken som ville jag skulle lägga in recept på pasta med bacon sås, kan göra det senare idag när jag har mera tid!

ha en bra dag så länge

inskrivning!

Publicerad 2011-08-29 16:29:14 i Allmänt

har nyss kommit hem från barnmorskan, var där och skrev in mig idag! har inte kunnat gjort det tidigare eftersom hon har haft semester! jag var snabb tillbaka tyckte hon haha, men det är väl lika bra att köra på eller;) ?

allt såg bra ut! fick inte lyssna på något hjärtljud som jag hoppats på, det gör man inte förens v:25. trist. men till veckan ska vi in och se våran bebis:) spännande.

nu ska jag göra klart maten, pasta med bacon sås! =)

hall = check!

Publicerad 2011-08-27 21:32:09 i Allmänt

nästan iaf haha, ne men idag fick vi upp det mesta som ska vara i hallen, måste säga det vart jäkligt snyggt! snyggare en innan. finare blir det också när vi har fått upp lister, men det kan vi inte göra förens vi ska köpa nytt golv och lägga i hallen,och det blir till veckan. sen så!

altanen börjar också se bättre ut! inte så mycket kvar faktiskt, händig karl man har=) sitter just nu och dricker cola, började må lite små illa, så får se om det blir bättre! jobb imorgon, 12- 20.30 sen är jag ledig, men hoppas jag får mera jobb i veckan.

ikväll var nettan gunnar och antes mormor hit, vi åkte ner på kaffestugan och åt pizza, sedan åkte vi hem hit och kollade på fångarna på fortet och julia satt och visade olika böcker. hon älskar böcker.

borde sova

Publicerad 2011-08-25 22:45:26 i Allmänt

borde sova för imorgon är det jobb 7.30 som gäller! men jag har ingen ork att gå och lägga mig? haha det där lät kanske konstigt, men jag känner mig just nu bara less och allmänt lessen. egentligen så borde jag väl inte vara det, kanske är det graviditeten som spökar, att det är därför jag blir så lätt känslig. känslig person har jag alltid varit, men inte såhär.

med mig och bebisen i magen är det bra, väldigt lungt så ibland blir man nästan lite orolig, eftersom julia var så himla aktiv i magen så blir man rädd när man inte känner någonting,men det kan ju bero på att det är ett betydligt lugnare barn:) vi har iaf fått tid för ultraljud, så det ska bli så roligt & mysigt.

på måndag blir jag inskriven hos barnmorskan också, så jag hoppas jag får lyssa på hjärtljuden redan då eftersom jag är så långt gånget, det är verkligen häftigt, det hörs som galopperade hästar hehe

ne nu är klockan snart elva och jag ska upp om 6 timmar. godnatt

duktig tjej!!

Publicerad 2011-08-25 19:11:34 i Allmänt

min lilla tjej är så himla duktig, i flera dagar nu säger hon till när hon har kissat eller bajsat i blöjan! så himla duktigt av henne. ofstast kommer hon fram och säger uscha och pekar på blöjan eller så kommer hon fram och mummlar något ljud och pekar på blöjan:)

stolt.


hallen är klar och den vart skit bra! får se när trappen blir, längtar tills dess får då kommer det bli ennu finare eftersom trappen och hallen hör i hop, tycker jag:) ne nu ska jag ta och dammtorka lite här hemma, blir ju så himla dammigt när man har hållt på och tapetsera.

regning torsdag

Publicerad 2011-08-25 11:59:33 i Bilder Julia

idag regnar det, jäkla tur jag målade taket på altanen igår kväll! ante la klart golvet på altanen också, så nu är det bara taket och staketet och lite små fix som ska göras klart, nya ute möbler till "ute delen" ska inhandlas men det få bli nästa sommar.

just nu är en tjej som heter diana här och tapetserar, det blir så fint! klockan halv 2 ska jag ner på af, får inte glömmas bort! sen hämta lill skruttan på dagis.



lägger ut en fin sommarbild på julia.

isak och julia

Publicerad 2011-08-24 21:21:24 i Bilder Julia


julia och isak gungar!

nästa år ska julia få gunger på gården, hon tycker det är riktigt kul att gunga faktiskt.

idag har man fått mycket gjort hemma, har hunnígt med att måla taket i hallen och spacklat + slipat. så imorgon börjar tapetseringen! KUL

puss

Publicerad 2011-08-23 22:10:45 i Bilder



puss kalas:) först mamma, sen pappa:)

hon har blivit väldigt snäll och vill ge pussar hela tiden, speciellt när hon ska göra något hon inte får, då ska hon alltid fram och ge en puss först!

blivit moster

Publicerad 2011-08-23 08:25:54 i Allmänt

igår kväll vart jag moster till en liten kille:) sån här gång är det så himla tråkigt att linda bor i england, man får ju inte chansen att ligga och gosa eller se den lille i verkligenheten, men vi ska försöka att ta hos ner dit så fort som möjligt och sen hoppas jag att dom kommer upp till jul.

såna här gånger längtar man lite extra mycket till våra lilla bebis kommer, är ju inte så länge kvar faktiskt, har gått så otroligt fort den här gången. i veckan borde vi få papper om när vi ska åka in på ultraljud, spännande spännande ;)

söndag

Publicerad 2011-08-21 13:27:55 i Allmänt

puuh sitter och vilar lite hehe, ante och jag har börjat rivit i hallen, eller vi har tagit bort alla saker som var på väggarna, men det var nog jobbigt för lílla mig haha, ska börja riva tapeterna alldeles strax, sen ska taket målas och listerna som är kvar. ska bli så skönt att få bort den blåa tapten i hallen ojoj så länge jag har tjatat om att ta bort den. skulle vilja lägga nytt golv vi kikat på i hallen på samma gång innan man sätter tillbaka listerna när allt är klart.. men man ska ha råd också.

senare idag ska vi iväg på 40 års firande och sedan upp till isak julias kusin som fyller år, så vi har fullt upp idag kan man säga. ante är ute och snickrar på altanen också, så här är det full huggning, haha

ne nu ska jag leta mig en alvedon, har fått huvudvärk, julia har lyckas smeta ut en handsalva med doft i hela sovrummet, så är väl bäst man skurar bort lukten innan man spyr!!

hej

godkväll

Publicerad 2011-08-19 22:11:44 i Allmänt

sitter här vid datorn fast jag engentligen inte alls har tid, har massa disk jag måste ta reda på innan jag lägger mig! skulle vi inte ha åkt till ljusdal imorgon bitti så hade jag sparat disken tills imorgon:) klockan 8 åker vi mot ljusdal på lastbilsmässa, pappas nya lastbil ska vara med på utställningen så det kan ju bli kul.

idag for jag och julia in till stan en snabbis, sofie hängde på! och vart skit sur för jag köpte en likadan kavaj som henne, haha så hon la sig och sov i bilen, surpuppa!

när vi kom hem, började jag laga mat direkt, potatisgratäng och fläskfile, asgott! sedan nu ikväll åkte vi vidare till dalle och malin på tårta eftersom malin fyllde år:) nom nom!


puss
&
godnatt.

denna kommentar gjorde mig glad

Publicerad 2011-08-18 23:30:10 i Allmänt

Stolt över dig Emma som bloggar mycket nu :) Då har jag något att göra på dagarna på jobbet. Haha!
Önskar dig även all lycka med dig, Julia & din lilla bäbis i magen. Du är otroligt duktig. Vet flera som är imponerad utav dig. Du gör ett bra jobb, jämför med mig som är duktig på att läsa bloggar på jobbet, dricka på helgerna & spendera pengar jag inte har. Haha! Kommer väl en dag jag växer upp också.
Var stolt över dig Emma vännen.
Kram! Och puss Jullan från mig, längtar efter gotjejen!



 jag vart jätte glad av denna kommentar:) ibland behövs det så himla lite så blir man genast så himla glad.

torsdag

Publicerad 2011-08-18 12:06:12 i Allmänt

nu har jag precis duschat, har sovit länge idag! men det var väl behövligt, har vaknat flera gånger inatt av att jag frysigt och svettas, kanske var det feber som har spökat, men nu känner jag mig ganska pigg. har inte ont i halsen och det är skönt. hatar att ha ont i halsen.

igår kväll målade jag, portalen i hallen, samt toa dörren och listerna vid trappen upp, elementet också, vart jätte bra! mamma kunnde inte hjälpa till eftersom hon började känna sig dålig och inte var riktigt pigg, men det gick rätt fort endå. toa dörren tror jag måste måla på en gång till.

idag skulle jag och julia kanske träffa malin och melissa, men tror vi åker och käkar tårta istället imorgon hos dom;) hehe

nej nu ska se om det finns något att äta.

änglabarn

Publicerad 2011-08-17 17:44:31 i musik!

denna låt och video är riktigt bra! en av ken rings bästa låtar! hans texter är riktigt riktigt bra.

förkylning på g?

Publicerad 2011-08-17 16:03:07 i Allmänt

jag känner mig inte alls så pigg för tillfälligt. har jätte ont i halsen så har knaprat i mig massa halstabletter, alvedon och nu dricker jag te. får hoppas jag inte får någon feber.

igår kväll tog jag och mamma ner lister i hallen så nu har jag målat dom vita, vart super bra! så idag var vi in till östersund och köpte tapeter,fanns bara tapeter som räckte till hallen, så får beställa mera så jag får samma till trappen sedan. köpte även ett linne, tröja, försökte leta ett par mammabyxor, tänkte jag skulle köpa det, köpte det aldrig när jag var gravid med julia, men typiskt jag inte hittade några nu bara för att jag tänkte köpa. köpte även en present till isak.

ikväll får jag se om vi målar toa dörren och källar dörren,vore skönt om man får det gjort. ne nu ropar julia mamma så bara springa iväg. 

hejs 

två magbilder

Publicerad 2011-08-16 11:20:15 i Bilder


mage fram i från


mage från sidan

detta är nu i vecka 17, om tre veckor är jag i vecka 20, alltså så har jag snart gått halva graviditeten! så sjukt fort det gått.

vad gör man idag?

Publicerad 2011-08-16 11:02:16 i Allmänt

vad gör man en sån här tråkig dag?

imorgon ska jag iaf fara in till östersund och kika lite. köpa tapeter bland annat=) ska hoppa in i duschen nu, sen laga lite lunch, fattiga riddare är ju aldrig fel, om inte enkelt iaf. igår när jag la mig i sängen så kännde jag hur det rörde sig i magen, som en lite fjäril.. inte så tydligt ennu men lite svagt, mysigt:)

snoddas / snikers

Publicerad 2011-08-15 22:16:02 i Allmänt

efter maten så tog jag och slängde ihop en snoddas och gjorde snickers kakor! mumms! snickes kakor är så farligt gott, men nu var det länge sedan jag bakade såna. så mycket mer har jag inte gjort ikväll,har mest bara tagit det lungt.

vart ju till tandläkaren idag, var faktiskt inte så farligt som jag hade tänkt mig, hade till och med utan bedövning, den ni! även fast dom rotfyllde. en bedövnings-spruta kostar 500 kr att ta, så aldrig i livet! hur jäkla dyrt ska det vara att gå till tandläkaren? vill inte ens veta vad detta kommer att gå på.

imorgon kommer en tjej hit som ska kolla på våran hall / trapp, hon ska troligtvis tapetsera där! äntligen säger jag bara. som jag längtat. sen är det bara att börja måla lister, dörrar och tak.

 

nu;tandläkaren!

Publicerad 2011-08-15 12:44:39 i Allmänt

jippie! eller? ne fyfan.. jag ska trodligen rotfylla en tand, det låter väl kul.. både jaana och marie har skrämt mig på jobbet idag att det gör så ont, så nu gruvar jag mig! får väl se om jag svimmar eller inte.

jobbade kort dag idag, så jäkla skönt efter ha jobbat hela helgen, så imorgon är jag ledig,funderar på vad jag ska hitta på då? ne nu ringa försäkringskassan innan jag beger mig ut igen.

trötter

Publicerad 2011-08-14 20:57:18 i Allmänt

nu är jag trött och jag känner på mig att det blir en tidig kväll för mig ikväll . har jobbat från 7 imorse till 5 och jag tror jag högst har satt mig ner i 30 min. efter jobbet åkte vi och åt. sedan åkte jag sofie och julia ner till malin och grattade eliaz som har fyllt år och åt tårta, nom nom!

har jobbat hela helgen, så nästa helg har jag bestämt att jag ska vara ledig! har jobbat varje helg hela sommaren,så nu ska jag unna mig själv att vara ledig, så får se vad man hittar på!

i början av veckan som var så ringde jag och beställde tid för ultraljud eftersom dom har semester stängt här på byn. så till veckan borde vi få en tid, ska bli så spännande att åka iväg och kolla:) fast jag har ju redan fått tjuv kikat lite på våran bebis, fast den lär ju har växt en aning nu. jag går snart in i 5 månaden, och det är sjukt vart fort det har gått. och det syns nästan ingenting, den här tiden med julia känndes det som jag var jätte stor och henne skulle jag ha senare.

snyggt va :)

Publicerad 2011-08-13 22:37:51 i Hemma hos oss



hur fint som helst ju=)

det går framåt

Publicerad 2011-08-13 22:20:44 i Allmänt

med våran altan, den kommer verkligen bli hur fin och STOOR som helst! idag medans jag jobbade så hade dom hunnit sätta några lampor i golvet som kommer lyser upp så fint och sätta två staket. super fint! mamma har hjälp mig att måla en del med grundfärg, det tar ju faktiskt längre tid en man tror. så väntar nu på att taket ska komma som vi ska sätta på ena delen.

i fredags var jag på järnhandeln också och lånade hem en pärm med tapeter, har hittat två jätte fina som skulle bli skit bra i våran hall;) hih

ne nu kurrar magen, snart dax för sängen också, jobb 7 imorgon!

tutt-fia

Publicerad 2011-08-12 10:00:41 i Bilder Julia

som jag säker sagt flera gånger förut så har vi försökt att få Julia att använda tutte eftersom hon har så svårt att komma till ro,men nu i veckan så tog hon och hittade en tutte i sin låda och använder den jämt, både när hon sover och skulle hon få välja själv så har hon den gärna hela dagarna! tokfia:)¨





världens sötaste!

håller på att städa, så nu återgår jag till det! hej

bilbingo = kaos!

Publicerad 2011-08-11 22:55:25 i Allmänt

äntligen är man hemma efter bilbingo, jag mamma, sofie saga och viktor åkte ner och spelade bilbingo, i pausen upptäcker vi att bilen har slut på ström,alltså vi kan inte tuta fall vi får bingo, vilken vi var nära att få på slutet flera gånger så alla var helt galna haha, och för det andra så kommer vi ju inte där i från, så när allt var slut åkte jag med sanna och malin och hämtade startkablar,men inget resultat eftersom batteriet på bwn sitter inte på samma ställe som andra bilar så vi fick inte till det, så dom skjusade hem mig, så jag fick hämta kingkaben så åkte jag ner på bingon igen och hämtade alla, men då kunnde vi inte låsa bilen, men vi lämnade bilen, skjussade hem sofie och saga och tillbaka, som tur va var pappa på vägarna förbi så han fick komma och hjälpa. nu så är vi alla hemma igen .

så nu tänker jag lägga mig och hoppas jag får sova länge imorgon bitti;) eller får hoppas julia tänkt ta sovmorgon:)

godnatt.

gulliplutt

Publicerad 2011-08-10 21:31:06 i Allmänt



här har vi bevis på vad sofie och jullan gör om dagarna, äter chips;)

jahap, då var man nästan nykommen hem från jobbet då, så nu är det
dax att lägga sig, imorgon är det jobb 7 igen!

tisdag

Publicerad 2011-08-10 10:21:18 i Bilder Julia


en bild sen vi var på kålmården, visst är den fin=)

idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, hade tänkt gå till lekparken med julia, får se om det slutar blåser för just nu känns det inge roligt att vara ute alls.

imorse när ante klev upp var det 6 grader ute? burr säger jag! igår kväll var jag tungen att dricka te för jag fryste och kännde mig dålig, men idag är det bättre,men det kanske är vädret som spökar. hoppas att lite sol kommer.

nu ska vi göra oss klara!

vecka 15

Publicerad 2011-08-09 13:08:50 i Allmänt

Barnet

Ögonbrynen växer ut.

Har ditt barn anlag för mörkt hår, är det nu som det mörka pigmentet börjar produceras. Lillhjärnan och ryggmärgen är anlagda. Den tunna huden är täckt av det färglösa lagunohåret som troligtvis finns där för att hålla kvar fosterfettet på barnets hud. Det försvinner först i slutet av graviditeten. Genom den sköra huden kan man se små, tunna blodkärl. Kalcium lagras för att skelettet och dess benmärg behöver det för sin utveckling. Barnet kan hicka och gör andningsrörelser med bröstkorgen.

Mamman

Ditt hjärta har ökat sin kapacitet.

Förklaringen är den ökande blodvolymen. En del kvinnor kan uppleva hjärtklappning vilket är helt ofarligt. De värsta trängningarna efter att ofta gå och kissa har antagligen släppt. Livmodern har vuxit och utvecklas i första hand uppåt vilket innebär att trycket nedåt brukar lätta.



känns fortfarande lite overkligt att jag har en liten bebis i magen:) känndes nyss som julia låg i min mage och levde rullan, känndes som hon hade disco jämt, men den här lilla jag har nu har jag inte kännt någonting av en, igår tyckte jag att det känndes som en liten fjäril som var där inne, så nu längtar jag tills man känner första riktigta sparken! guud vad mysigt:)

promenad

Publicerad 2011-08-09 12:58:37 i Allmänt

har precis kommit in från en promenad med natalie julia och hugo:) var lite små kallt, känns som höst väder! jag hoppas det inte är slut på sol en?
har bestämt att jag ska tona mitt hår idag, för det ser förjävligt ut med all jäkla utväxt. sitter och leter recept på kyckling, men det finns ju 1000 olika saker man kan göra med kyckling så är inte så lätt att välja, så har ni något gott recept ni vill dela med er så skriv gärna! helst innan jag åker på affären haha

ska åka in till stan någonting, ska kolla på taper till hallen och trappen har jag bestämt! den är så trasig och ful den som sitter där så nått måste göras!!! det är ju faktiskt inte så dyrt, får ser vilken lön jag får hehe



nattfika

Publicerad 2011-08-09 00:14:29 i Allmänt

ante och jag låg nyss och kollade på film, nu är vi inne på andra filmen och ingen av oss kan sova! så tog en paus och tog lite fika, satt fint det. är ledig hela veckan, känns skönt! men sammtidigt så behöver man pengar så jag hoppas dom ringer om jobb. om inte annat så kanske de är dax att söka lite mera jobb, men det finns ju ingenting just här på byn, finns 10 mil bort, men hur kul är det när man har julia hemma!


dax TTT GÅ HEJ

godmorgon

Publicerad 2011-08-07 09:06:50 i Allmänt

jag och julia är uppe, hon sitter och leker med sitt nya bilgarage som jag och ante köpte till henne när vi var på semester,hon tycker väldigt mycket om det, hon har till och med sovit med en av bilarna som följde med och hon har fortfarande bilen i handen hehe.

jag ska väl strax ta och duscha, men det känns alltid som jobbigt att ta sig dit? undra varför. sen kanske vi åker bort till mamma och säger hej då till mina kusiner och mormor som har varit där och hälsat på. sen är det dax för jobb.

sen har jag tappat bort adressen till timecare, vet någon andressen dit så kan ni lämna en liten kommentar med andressen tack=)

Julia trött!

Publicerad 2011-08-06 23:11:42 i Bilder Julia


Julia helt utslagen efter 50 mils åkande, detta var när vi åkte ner till stockholm,första natten på hotellet (ett av hotellen vi bodde på haha) sötunge!

undra varför det alltid ser så skönt ut när barn sover?

liten uppdatering från gävle

Publicerad 2011-08-04 20:26:42 i Bilder Julia

sista natten innan vi åker hem, i söndags åkte vi som sagt på våran semester! och vi har haft toppen väder hela tiden, jätte skönt. vi har hunnit med lite allt möjligt varit på kålmården och sätt alla dessa djur och shower, riktigt häftigt,idag har vi varit på furuvik och sätt mera djur, julia älskar verkligen djur:)

vi har även badat lite granna, ja lite allt möjligt. jag har även fått tandvärk! började i måndags och imorgon när vi kommer hem ska jag skynda mig till östersund och fixa tanden, jag står verkligen inte ut längre! finns det något värre en tandvärk? ne jag tror inte det. äter alvedon hela tiden,men det gör inte sån stor skillnad. vi har varit på ett stort köpcenter också, skulle kunna köpa mycket, men med tanke på att min mage börjar växa ganska mycket nu, så känns det onödigt att köpa jeans och såna grejer, får satsa på mamma kläder istället haha, kan faktiskt lägga ut en bild på min mage senare. nu ska jag gå och föna håret. hej så länge


här checkar julia in på hotell:)