Prenumerera och dela

älgstek

Publicerad 2011-12-05 14:01:01 i Allmänt

ge mig recept på en god älgstek, vi har massor med älgkött i frysen, men jag har inte riktigt någon fantasi på vad man ska göra av allting, nu har vi tagit upp en stek, så ge mig ett recept på en god älgstek, inte för avancerat bara haha. malin har precis tipsat mig om ett som verkar gott och enkel, men det är ju alltid kul med flera:)

julia ligger ute i vagen, men ska strax hämta in henne, sover hon för länge är det risk hon somnar sent ikväll, och det blir inge bra eftersom jag börjar jobba sju imorgon och julia ska vara på dagis halv sju.

idag har det snöat nästa hela dagen, skoj:) får hoppas vi får mycket snö till jul. nu ska jag plocka ur diskmaskinen sen hämta in julia.
Kommentarer
Postat av: Jessica

Kommentar publicerad 2011-12-05 15:00:29

Vi har också mycket älgstek, så jag brukar inte göra stek av precis allt.. Däremot brukar Erik göra gryta av mycket älgkött vi har som är supergott och supernkelt..

Skär bara bitar av kötet och stek litegrann så dom får färg.. Krydda med lite peppar, salt och viltkrydda..

häll över till en gryta, och täck med vatten.. Låt det stå och koka i ett par timmar..

När det kokat i kanske 1-1/2 timme så häller man i morötter så det ger smak, ev.. lite mer viltkrydda..

Sen när köttet har fått bra konstistens och vattnet har kokat bort mycket, så häller man i grädde, lite soja, minimajs..

skit gott är det till ris eller potatis..



annars är det gott å göra stek i ugn, här: http://mammajessica.webblogg.se/2011/april/algstek-med-rispotatis.html anledningen till att man kör på steam på ugnen är för att köttet ska bli safigt, samma sak med att man ska ha en form under gallret med vatten å så.. (det som är kvar sen i formen kan man använda till såsen..)

Postat av: Magda

Kommentar publicerad 2011-12-05 17:03:58

Gör en smördegsinbakad med någon god fyllning, det gjorde vi i helgen.. suuuper gott:-)

Postat av: Denise

Kommentar publicerad 2011-12-05 18:14:40

Bryn den hel och salta & peppra. Lägg sedan över i en gryta o slå på lite vatten, morötter, lök och buljongtärningar. Låt stå i några timmar och skiva sedan upp och ät till potatis. Gör sås på skyn! Skitgott o enkelt.

Postat av: Magda

Kommentar publicerad 2011-12-06 08:58:28

Du kan tex köpa färdiga från Arla eller bara smaksätta cremfresh med tex vitlök. Vi brukar bara bre på det eller göra snitt i älgfilen och sedan linda in i smördeg.

Kommentera inlägget här
Klicka i för att spara dina uppgifter
Publiceras ej