Prenumerera och dela

Milkshake.

Publicerad 2013-01-31 22:47:25 i Allmänt

Ikväll gjorde jag denna goda milkshake, jätte god var den. Inte ofta man gör något sånt, inte Jag iaf. Har läst lite bloggar nu ikväll, kom in på en blogg som hade skrivit 10 andledningar till att skaffa barn, Jag valde ut 6 ord som hon skrev som stämmer så himla bra.
 
1. Att tillsammans med den du älskar högst på jorden få skapa
en ny liten människa av sammma kött, blod och gener som er.

2. Att få gå igenom en graviditet och förlossning, alla kanske
inte njuter av att vara gravid, det gjorde inte jag heller alla
gånger men endå så är det en häftig upplevelse att vara med om.
När man få se vad fantastisk kvinnokroppen är och hur mycket den
klarar av. När man får känna hur en levande människa växer
sig större i magen för varje dag.
 
3. Att få se dem växa upp. Se dem utvecklas för varje år.
 
4. Att få sova bredvid dem ,få titta på dem när dom sover.
 
5. Att få utvecklas som person. När man får barn upptäcker man
nya sidor hos sig själv, träffar människor man förmodligen aldrig annars
hade träffat och ställs inför situationer man aldrig annars skulle göra.
 
                                   6.Att aldrig tröttna på att höra sitt barn säga "mamma" eller "pappa"
och känna förundran över att det är ju jag.
 
 

Linne & Text

Publicerad 2013-01-29 22:44:28 i



Höll på att rensa nere bland all tvätt och hittade linnet som är på bilden, hade helt glömt bort det där , prislappen satt till och med kvar ( så typiskt mig ) ibland brukar jag gå runt med prislappen på , eller det händer rätt ofta, ochså får jag höra "men emma nu har du glömt prislappen igen..." haha.

Men nu kanske man slipper beskymmra sig vad man ska ha på sig nästa helg? för kläder är ju alltid ett problem.

Andra bilden är på väggtexten i tvrummet, vart väldigt nöjd med den. Nu ligger jag i sängen, ska försöka sova för imorgon blir det besök på sjukhuset.. Hejs.

ute och går

Publicerad 2013-01-29 12:21:55 i


skönt! nu ska jag äta nån form av lunch sen sätta köttet på spisen!

yeey

Publicerad 2013-01-28 17:26:58 i

Äntligen så har jag mitt nya körkort och äntligen kan man gå på systemet istan och inte bara handla på byn.. haha näe men känns skönt att ha ett "legg" detta ska jag inte va så slarvig med. men dom måste ha gjort om dom, såhär såg inte mitt förra ut.



Måndag

Publicerad 2013-01-28 11:01:55 i

Hejhopp då var det Måndag igen, äntligen så är det milt vädrer ute igen så idag får passa på att gå en lång promenad, känns som jag inte varit ut på flera veckor.. sovit som en kratta har jag gjort inatt så blir nog skönt med lite luft :)


igår var vi in till Östersund med Julia och kollade på Mora Träsk, de tyckte hon var kul, träffade Melissa och Engla också :) Annars har helgen varit lugn, jobbat har jag gjort med, det var kul, blir inte så mycket då man pluggar på heltid.

Jobb

Publicerad 2013-01-26 17:55:02 i

Idag har jag jobbat, så är rätt trött efter ha sovit dåligt inatt vilket slutade med att pappa kommer in och frågar om jag inte ska upp och jobba och att farfar står ute och väntar! paniken.. men tur va så hade andra också försovit sig och jag kom i tid endå, en minut i 7 haha.



Igår firade vi pappa fick middag och tårta! han jobbade i torsdags så då passade de bättre igår istället:) nu väntar jag på kebab och cider, de är jag värld :) hejs.

finaste jag vet

Publicerad 2013-01-23 21:48:45 i



vinn en vedtrave!

Publicerad 2013-01-23 12:05:55 i

köp en lott av mig och du kan vinn en vedtrave värd 6000 kr. pappa stå för frakt och du betalar mig 50 kr för lotten. :)

Klar

Publicerad 2013-01-23 11:25:08 i Allmänt

Kom precis hem från tandläkaren, känns väldigt konstigt i munnen, tjockt på något sätt. Blir det inte bättre till slutet av veckan måste jag nog slipa ner det lite till. Pratade med Carro imorse, börjar längta till 9 februari. blir nog skit skoj:) På Lördag ska jag nog träffa Maria en sväng också. Annars så händer det inte allt för mycket idag, lika kallt och jävligt idag också!
Jaja, ska väl ta och göra något vettigt, köpa present till pappa kanske, han fyller år imorgon!
 

Lika bra fortfarande

Publicerad 2013-01-22 13:05:33 i Allmänt

The impossible

Publicerad 2013-01-22 10:10:30 i Allmänt

Den filmen såg jag igår, så sjukt bra och sorglig. Man får sig en riktig tankeställare, kanske man ska vara lite mer rädd om det man har?
 
Igår kväll hade vi 12 grader inne, skönt värre! så det är tur det finns sovplatser lite längre bort så man slipper frysa! så jäkla less på pannan nu, usch! skiter i om jag fryser, men barnen ska inte behöva frysa! inatt började den funka igen, så ska åka dit och städa lite nu. Hejs.

Måndag

Publicerad 2013-01-21 08:00:00 i Bilder

I Fredags fyllde som sagt lilleman 1år:) så det vart tårta och paket hela kvällen. Tänkte ladda upp kort från hans 1 års dag lite senare, har inte takigt mig i kragen och fört över bilderna ännu.
 
I Lördags vart vi bjuden på Tacos hos mamma, yummi, undra hur många gånger jag sagt att jag skulle kunna äta det varenda dag typ?
 
Senare på kvällen kom Carro till mig, vi satt och pratade huuuur lääänge som helst, vi har planerat massa saker vi ska göra, hur kul som helst kommer det att bli.  Även ett mål vi ska följa, jag hoppas vi gör det också:)
 
 
Igår var det meningen att vi skulle fara och bada i Sollefteå med Melissa och Isak m familj, men tyvärr så var det simmtävling där så vi fick hitta på någonting annat istället, Jag Ante Julia Joel, Pelle och Isak for upp till backen istället, vi åkte Kälke, fikade och Julia åkte skidor:)
 
 
När vi kom hem lagade vi middag, så sjukt gott... Idag får vi se om jag behöver åka till Stugun till tandläkaren, ska bygga på en tand, hoppas det blir bra:) Joel ska till doktorn idag också på kontroll.
 
 

tokisar

Publicerad 2013-01-18 22:10:09 i

Julias första kommentar för bilden.

1år

Publicerad 2013-01-18 10:10:51 i

Idag fyller världens finaste och goaste och bästa Joel 1år!! kan ni förstå vad fort det går:)

onsdag kväll

Publicerad 2013-01-16 23:55:40 i

eller snart torsdag.. tio min kvar och båda barnen vaken! känns inte alls kul då de är skola imorgon och jag ska upp tidigt! sen är jag helt slut efter denna kväll, det vart rätt otäckt ett tag. men jag klarar mig själv som i allt annat. slapp ringa ambulans iaf. idag var de tänkt att jag skulle träffa carro. men var tvungen att åka till stan fram och tillbaka. men vi ska ses till helgen istället:) ne nu ska jag göra ett sista försök att lägga barnen!

Allvarliga blicken

Publicerad 2013-01-15 22:25:00 i Bilder

Isak  & Julia badar hos Farmor:)
 
Joel & Tomten :)
 
Skulle försöka ta ett kort på alla tre, men det gick ju inte riktigt som jag ville:)

När ska det tråkiga ta slut?

Publicerad 2013-01-14 17:51:26 i Allmänt

Ja.. livet är ju inge roligt just nu, min älskade mamma är på sjukhuset! :( bästa mamma, jag hoppas dom gör allt för att hon ska bli frisk.
 
Idag har det inte hänt mycket, varit på skolan och fått lite uppgifter, sedan for Jag och Julia på fiket och fikade med Malin och Eliaz, Zanna och Ida var också där:) Sitter hemma hos pappa nu, ska väl alldeles strax fara hem, men känns inge roligt det heller.

Årsresumé 2012

Publicerad 2013-01-14 00:27:00 i Årsresume

 
 
 
 
                                                                                                   Januari.

Det helt klart bästa med den här månaden var när Joel föddes, Julia vart stora syster och vi fick bli två barns föräldrar:) lycka, men inte har det varit en dans på rosor för det, många, många sjukhus besök har det varit, Joel har verkligen haft en tuff start i sitt liv. 

Pappa fyllde också 50, var iväg en sväng på kalaset,men åkte hem rätt tidigt då man var trött efter både förlossning och nyss kommit hem från sjukhuset.

så mycket har inte hänt i Januari månad, jag var gravid och tyckte allt var pest och pina ungefär, haha.

 

     
                                                                                                      Februari

Enligt bloggen så var det många kalla dagar i februari, burr. Tog det mest lungt denna månad då Joel var så ”ny”. var iväg på Djungelhuset med Julia, nått som hon alltid tycker är lika roligt. Många dagar spenderade vi i backen och åkte kälke. Började även att ut och gå mycket för att gå ner mina graviditetskilo.

 

Mars.

Här firade vi många födelsedagar, Antes,Julias och min födelsedag . Min syster m familj kom upp en vecka, jätte kul var det. Gjorde någonting kul varje dag, Jag börja gå på föräldrargrupp här på byn. Jätte kul att träffa/ lära känna nya personer, här fick Joel åka ambulans två gånger denna månad. Även här var jag hurtig och gick promenader.

 

April.

Här har väl ingenting speciellt hänt egentligen, tagit det lungt, gick mina promenader. Påsken var ochså lugn, vi var bort bjudna på middag. Sista april firande vi med Dalle, Malin och Melissa, kollade på majbrasa senare på kvällen.

Patrik och Debbie var hit och hälsade på, vilket var hur länge sen som helst. Så det var kul, satt och prata och fikade.

 

 

  Maj.

Här var man lite mer aktiv, var ute mest hela månaden, fina dagar hade vi också, grillade mycket och åt för det mesta ute på våran altan, super härligt. Var mycket nere på lekparken så Julia fick leka. Vi var på ko utsläpp i krångede. Åkte ochså och kollade på får med julia en kväll. Julia åkte bort på en liten mini semester med hennes mormor och morfar, vilket hon uppskattade mycket.


 

Juni.

Här tog vi årets första dopp i kopperhällan med julia. Var in till stan många svängar, Firade midsommar uppe i pålgård med Dalle och Malin. Senare på kvällen vart det grillat. Lidde fyllde 30 så vi åkte på kalas till honom också. Var bjuden på studentmiddag hos Jossan med.

Vi var ganska efektiv på gården, rensade mycket buskar det här månaden, inte det roligaste, men kul när det är klart. Jobbade mitt första jobbarpass på björkhammar sedan min mammaledighet. Var ut på den årliga criusingen också, hade riktigt kul, började med förfest här hemma.

 

 


Juli

Månaden började med att jag och Malin tog barnen och åkte till Singsjön och badade. Sen jobbade jag ganska mycket den här månaden, var mycket med pelle och isak. Var på Traktor racet och åkte helikopter,vilket var så sjukt kul.. hade inte Ante tvingat mig hade jag nog inte åkt, men det var verkligen en upplevelse.

Började åka på bilbingo,men inte vann man nått för det inte. Var för första gången iväg på Olgas cafe i Höglunda, mysigt cafe som jag kommer åka till mera gånger i sommar. Var på Barnens dag i sollefteå med Julia.

 

Augusti

Denna månad var rätt lugn, jobbade mest. Satt ute om kvällarna och bara hade det bra. Var iväg en sväng till IKEA. Spådde mig för första gången. Var på Isaks 3årskalas. Dalle fyllde 30 så då var vi iväg på Qulibacken där han hade fest. Rolig kväll vart det. Åkte iväg och var med Carro en hel dag i östersund, mysigt! Var in på Jamtli med barnen också, kul och mysigt.

 

 

September.

Hösten började närma sig och vi var iväg på Höstmarknad i Bispgården, där Julia tog hem 3evinsten:) Var iväg på Hotellet med några tjejer och hade kul.

  


                                                                                       Oktober

Här kom första snön om jag inte minns fel? Här började jag plugga till Undersöterka, det bästa valet jag gjort hitills ungefär. Skit kul Kurs! Åkte iväg till Sollefteå och badade med Isak Michela Nettan och Jullan. Jag och Malin tog med oss barnen in till östersund över en dag. Jag och Ante åkte till djungelhuset med Julia för att vara där en hel dag med henne själv. Bakade mycket gjorde vi den här månaden.

 


                                                                                  November

Här började vi renovera tvrummet. Antes bror fyllde 30 så vi var på zorbcenter på dagen och senare på kvällen var det fest på wildhussen, rolig kväll. Började stöka inför julen som var, November är en rätt så stressig månad tycker jag.

 

 

 December.

Julafton firade vi hos Antes mamma iår. Var ut på Juldagen, hade riktikt kul med massa roligt folk:) Nyår åt vi trerätters och skickade upp kines ballonger i luften. Antes kusin och hennes kille sov hos oss några dagar före jul, det var skoj:) Firade lilla julafton med bla dom och andra från antes släkt. Var iväg på julbord och bakade pepparkakor gjorde vi med:)

 

Det var mitt år i småa drag. Haft ett rätt så lungt år kan jag tycka, vilket har varit skönt, men även haft ett liv som en berg och dalbana också. Jag hoppas att 2013 blir bättre faktiskt:) Det har visserligen inte börjart så bra, men det kan ju bara bli bättre:)

 
 

 

Barnfest

Publicerad 2013-01-12 16:41:09 i Allmänt

Hallojs! Idag har vi varit på Centrum på banrfest, Julia var väl kanske inte riktigt på danshumör hehe, men kul att träffa massa dagiskompisar igen. Hade tänkt lämna henne på dagis till veckan, vi får hoppas det går bra. Maten får man hålla koll på, annars är hon rätt pigg, trött imellan åt, men inte så konstigt då hon inte får i sig någon energi.
 
Började städa ut Julen igår, bytte gardiner i tv rummet och dammtorka, något annat hade jag inte lust med, jag har inte lust med mycket nu för tiden, men jag tappar humöret rätt fort och då ger jag upp, men det har också sina anledningar...
 
Får väl så lov att göra klart allt imorgon. Resten av dagen blir rätt lugn. får se vad som händer :)

mobil inlägg

Publicerad 2013-01-11 14:47:00 i

var länge sedan man kunnde göra ett mobil inlägg, men nu har jag äntligen fått tillbaka min telefon så nu kan jag göra det igen :) idag for jag till stugun för skolarbet, gick bra nu är jag hemma igen och har precis ätit lunch som ante hade fixat! så nu har jag även lagt joel för sin sovstund så nu jävlar ska jag städa bort julen ;)

Hemgång = långtborta!

Publicerad 2013-01-10 12:43:17 i Allmänt

Ja så är det, det fick vi veta idag:( ååh, jag vill ha hem Joel! I Vilket fall var det jätte skönt att få komma hem en stund, är fortfarande hemma, åker väl tillbaka imorgon! fårse vad jag och Julia hittar på nu, blir väl att bara ta det lungt när hon fortfarande inte heller är pigg. Jag hade tänkt städa bort Julen, för sen har man inte tid med det när man kommer ligga på sjukhuset och sen på Fredag fyller han år, frågan är ju om vi ens är hemma då.?
 
Jag är fortfarande förskyld, känner ingen smak eller lukt på någonting, så värdelöst!! ingen i familjen är frik ännu, verkar vara en långdragen förskyldning..

Trodde jag

Publicerad 2013-01-09 13:44:34 i Allmänt

Igår trodde jag att vi skulle få fara hem, äntligen!! Men senare mot eftermiddagen vart Joel sämre i andningen, så vi är fortfarande kvar, men ante kommer in senare så vi kan bytas av , känner att jag vill åka hem en stund, träffa Julia och byta miljö, vet inte på hur många dagar jag har varit inspärrad på detta rum. Jag får inte ens gå från rummet,inte får man någon mat här heller, så det är tur jossan varit så snäll som har gått och handlat mat åt mig. 
 
Annars finns det väl inte så mycket att säga, har egentligen skola imorgon men blir hemma nu när Julia fortfarande inte heller är frisk. håller på att kolla runt på lite bilar, våran kan ha gått sönder , tråkig nog.. 
 
när man kommer hem kanske man ska städa bort julen ochså, känner mig skapligt less på den nu. nu vill jag ha sommar och sol, jag som nyss ville ha vinter? Hehe 
 
 nu ska jag vila en stund
 
 

Sjukhuset

Publicerad 2013-01-07 19:04:10 i Allmänt

 
 
 
 
Ligger och skriver från sjukhuset nu, jossan var snäll och kom med hennes Ipad så jag kunde ha nått att göra:) är jätte less på att ligga här nu, men självklart vill jag att Joel ska bli frisk först, det är ju huvudsaken. Jag behöver ju inte säga att vi fick en dålig start på året, det förstår ni väl redan :p  både Julia och Joel har/ligger på sjukhus. Julia har haft sond och Gud vad otäckt hon tyckte det var, vart rent hemskt att se henne lida så mycket av den. Hela Julia har sätt döende ut kan man säga,hon var verkligen dålig, hon är fortfarande inte frisk, men vi kämpar på med maten och hoppas allt kommer gå åt rätt håll. Joel kom in med ambulans ett dygn efter Julia, han har lungiflamation och har det jobbigt med andningen, men det går också mot rätt håll så snart slipper vi förhoppningsvis sjukhuset på ett bra tag, lilleman fyller ju faktiskt ett år nästa fredag, så jag hoppas han får vara frisk då. Kan ni förstå att han redan fyller ett år? Det har gått så sjukt fort, jag minns så väl dagen vi åkte in på förlossningen:)  
 
 
 
Ett kort på lillgumman När hon låg på sjukhuset. 
 
Här kommer ett kort på en till "liten" sjukling,goaste Joel :) 
 
är faktiskt lite besviken på visa av personalen här på barn, tycker dom har varit rätt otrevlig i visa situationer, som tex. Så kommer dom in när ante och Julia ligger och vilar och frågar varför dom inte åkt hem eftersom Julia är utskriven .  Det är väl inte så konstigt att dom vill vara kvar här med oss . sen så väntade dom faktiskt på att mamma skulle bli klar nere på röntgen så skulle dom åka hem När hon var klar.  det lät jäkligt otrevligt och personalen som jobbar ikväll ska vi inte ens nämna... Nä fy!! 
 
Näe nu ska jag ge Joel lite välling. 

Bagarn

Publicerad 2013-01-02 23:12:12 i Bilder

Haha, denna bild tog när Antes släkt var uppe för nån helg sedan, vi testade på att baka tunnbröd, sköj!
 
Tessan bjöd på Morgan.
 
Lite kräftor uppe hos Pelle.
 

Nytt år och nya möjligheter!

Publicerad 2013-01-02 13:01:34 i Allmänt

Nytt år och nya möjligheter,Jag ser fram emot det här året  riktigt mycket faktiskt! Jag hoppas och tror att det blir väldigt bra! 2012 har varit en berg och dalbana kan man säga! så nu hoppas jag att att det här året blir riktigt riktigt bra, får se om jag kan hålla mitt nyårslöfte också ;)
 
Nyår firade vi hemma, vi år trerätters och bara va, alla i familjen är sjuka, och vi ÄR fortfarande sjuka, Julia har inte ätit på 5 dagar, dricker knappt så idag blir det sjukstugan med henne som gäller. Jag mår lite bättre, ingen feber är kvar och det tackar vi för.
 
Har fått svar ang min Mobil , antingen lagar dom den och jag får betala 200 kr, eller så får jag lägga till pengar till en helt ny telefon, jag vet inte alls hur jag vill göra, vad finns det för bra telefoner?
 
Nu ska jag göra mig klar för Doktorn.